Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Önkormányzati bérlakásba költözne? Nézze meg a listát

A Sopron Holding Zrt. a tervei szerint havonta frissíti a soproni önkormányzat tulajdonában lévő, de üres bérlakások fontosabb adatait.

A közelmúltban a Sopron Holding Zrt. a honlapján, a sopronholding.hu-n nyilvánosságra hozta az önkormányzat tulajdonában lévő, de üres lakások listáját.

Ebből kiderült, hogy mintegy 170 ilyen lakás van Sopron szerte. Az érdeklődök, ebből azt is megtudhatják, hogy merre található az adott ingatlan, illetve felújításra szorul-e vagy sem.

A felsorolás egy kezelői, üzemeltetői lista, amely a tulajdonos szándékát az egyes ingatlanok tekintetében nem kötelező jelleggel tartalmazza.

Fontos, a lista tájékoztató jellegű. Az esetleges kiutalásról, felújításról, értékesítésről, vagy éppen az elbontásról minden esetben a tulajdonos, azaz a Polgármesteri Hivatal dönt.

Az üresen álló lakások listáját (január 30-i állapot) ide kattintva érhetik el >>

A nyitókép illusztráció.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. @méhecske@ 2012. március 19. 12:42
  „Üresen álló lakások listája,de hol????Mivel kattintok,és mit látok,error.”
 • 36. zhall 2012. március 05. 05:54
  „Ami még szerintem hozzátartozik a történethez,bár erősen "off"
  Mikor mi tizennyolc-húsz évesek lettünk,a rendszerváltás idején,teljesen megfordult minden.Addig volt előttünk egy életmodell-elmész dolgozni,gyerekeid lesznek,lakást kapsz,majd nyugdíjba mégy,pont mint szüleink,nagyszüleink-ez teljesen érvénytelenné vállt.A régi modell nem működött,új pedig nem volt ezért bizonytalanságban voltunk,vagyunk most is.
  Ennél rosszabbul pedig már csak a mostani korosztály járt,hiszen ők azt sem tudják valójában mi volt tegnap,főleg mi lesz holnap...”
 • 35. Csabazs 2012. március 04. 21:50
  „Kedves vagyonőr! Sajnos nem a szülei az ilyen egyedinek egyáltalán nem mondható esetnek!Elég pár forinttal "túllépni" az összeget -mely most tudomásom szerint 71.250Ft - s máris kiteszik a lakásból!A legszomorúbb az egészben, hogy nyugdíj előtt és több évtizede alatt ÖK. lakásban élőket. Kölcsönt nem kapnak,az albérletek megfizethetetlenek!
  A legszomorúbb az egészben-itt nem a teljesen lerobbant lakásokra gondolok-,hogy utána ezek a lakások évekig üresen állnak!
  Kívánok önöknek sok-sok erőt!”
 • 34. vagyonőr 2012. március 04. 19:01
  „Kedves rozinéni! Elnézését kérem ha magára vette és megbántottam!
  Szerintem régen sokkal könnyebb volt mindezt kivitelezni (ahogy a 29. hsz. is jól leírta), és még mellette éltek is, netán nyaraltak is!
  De gondolja végig milyen nehéz a mai helyzet, én tudom, mi is 3 gyereket nevelünk, közalkalmazott vagyok, párom átlagfizetésű, lakást törlesztünk, igaz nem sok a részlet, de mellette építkezünk, akkor ki van nehezebb helyzetben?
  Még az úgynevezett szocpolt sem kaptuk meg!
  További szép estét mindenkinek!”
 • 33. rozinéni 2012. március 04. 14:28
  „még csak annyit aztán befejeztem: nem olyan családba születtem, nem tettek a seggem alá se lakást se autot, kölcsönből sőt még plusz ugy mond vállalati kölcsönböl is épitkeztem, felneveltem 3 gyereket mind emellett akik tanultak is és még egy aproság tettem mind ezt ugy hogy van egy 15 éve rokkant nyugdijas férjem, és most el lehet gondolkodni”
 • 32. soproni 2012. március 04. 12:28
  „29.zhall!Minden szavaddal egyetértek és nem cserélnék a mai 30-40 évesekkel,mert ők sokkal nehezebb és kilátástalanabb helyzetben élnek,mint a szüleik anno.Az én szüleim 1961-ben 1700 forintért vették az építési telküket ,az akkori fizetése Anyukámnak 400 ft. volt.Az OTP nagyon alacsony kamattal adott nekik hitelt és a törlesztésbe sem rokkantak bele.Nem kívánom senkinek,hogy belerokkanjon a hitelbe,de még soha nem lehet tudni,hogy ki az,aki szociális bérlakásba kényszerül.”
 • 31. vagyonőr 2012. március 04. 12:23
  „Köszönöm kedves soproni és csalódott1!
  Nem csak ezeket a dolgokat hallgatják el, egy átlagember sok dolgot nem tud.
  Nagyon kevés sajnos az olyan ember aki kiáll másokért és saját magáért. Mindezt önzetlenül!
  Pedig jó érzés!
  Kedves csalódott1, szüleim és magam nevében is köszönöm a jókívánságaid, és ezeket viszont kívánom Önnek is!”
 • 30. csalódott1 2012. március 04. 11:05
  „Vagyonőrt meg kell védjem, sajnos vannak hozzá hasonló történetek, melyekről az illetékesek hallgatnak, mint a sír. Hála istennek vannak hozzájuk hasonló rendkívül összetartó családok, ahol az irigység és társai helyett a szereteté és összetartásé a főszerep. Vagyonőr, tudom ,miről beszélsz, és hidd el, engem sem bánt az, hogy megőriztem az emberségemet. Jobban bántana, ha nem így lenne. Kívánom a legjobbakat neked és a szüleidnek is.”
 • 29. zhall 2012. március 04. 08:19
  „Azért az biztos hogy a mai 35-45 évesek a nagy vesztesei a rendszerváltásnak.Ez alól a korosztály alól húzták ki leginkább a talajt.Mikor felnőttek,már nem volt egyszázalékos kedvezményes hitel,már nem lehetett a T.SZ.-ből kamionszám lopni a gázolajat és a téglát.Nem voltak olcsó telkek,nem volt hogy két gyerek után lakás automatikusan,nem volt olyan hogy építkezésnél kalákában megcsinálta a szocialista brigád.Már nem csak 5 órát kellett dolgozni a gyárban a nyolcból/persze tisztelet a kivételnek mert tudom hogy volt./Nem lehetett a tanács által évekkel azelőtt kiutalt lakásokat fillérekért megvenni,nem lehetett a Dózsa tsz,háztáji kertjeit telekké minősítve meggazdagodni rajtuk.Most hogy nincsenek ezek a lehetőségek,nincsenek lassan bérlakások sem.A napi megélhetést előteremteni ma már nem kis feladat,azok akik bevállalták a hitelfelvételt,bátran döntöttek,kívánom nekik hogy soha ne legyen a visszafizetéssel gondjuk.Nagy részük most már földönfutó,hitelkárosult,egy ugyancsak nagy részük óriási küzdelmet folytat azért hogy bírja még fizetni.Szerencsére még van aki gond nélkül tudja rendezni az életét,de meddig?Kérdem én tőletek akik itt vitáztok,lekezelően nyilatkoztok.Ti meddig bírjátok?Mikor kerültök hasonló helyzetbe?Miért kell mindig bántani a másikat?Mikor juttok el odáig hogy ez mind-mind MI ellenünk szól.”
 • 28. soproni 2012. március 04. 08:16
  „Vagyonőr! Ismét bizonyítottál,de gyanítom "rozinéni" nem tudja,hogy mit.:) Büszke lehetsz arra,hogy milyen családban születtél!”
 • 27. vagyonőr 2012. március 03. 19:14
  „Kedves rozinéni!
  Valóban azt ír le mit szeretne. Lehet hogy fiatal vagyok, de bátran ki merem jelenteni hogy tanult !
  Higgye el nem mindenki születik olyan családba ahol mindent megkapnak, lakás, autó, anyagi dolgok stb.
  De lehet hogy Ön megkapta és ezért nem érti mindezt!
  De azt kell hogy mondjam nem is lenne az már olyan, nem becsülik meg azokat a dolgokat amit nem a saját kezük által van. (Ez csak privát vélemény és tapasztalat.)”
 • 26. vagyonőr 2012. március 03. 18:53
  „Előszőr is: Köszönöm Tisztelt soproni!
  Másodszor, Tisztelt rozinéni! Tisztelem, és becsülöm a szüleimet hogy felneveltek és becsületes embert faragtak belőlünk. Higgye el nem sírunk! Csak szerintem eléggé nagy trauma nekik ezek a hónapok, és az ember tehetetlenségében, és talán egy kicsit dühéban érthető talán hogy mindent megpróbál, beszél róla nem?
  Mi testvérek nem engedtük hogy most hitelt vegyen fel egy esetleges lakásvásárláshoz! Felelőtlenség lenne!
  Megoldjuk másként.
  Egyébként édesanyám nyugdíj előtt fél évvel van, édesapám 2 éve mióta agyvérzése volt rokkantnyugdíjas.
  Pláne nem vártak soha másra, nem abból a fából faragták őket.”
 • 25. rozinéni 2012. március 03. 17:07
  „soproni én azt irok amit akarok-meg amit nem moderálnak ki- és hogy ki kitől tanulhatna ez nagy kérdés, neked is lenne mit még azt hiszem, sőt”
 • 24. soproni 2012. március 03. 15:53
  „23."vagyonőr" nem sír,csak velem kommunikál,értelmes ,emberi hangnemben.Lehetne tanulnod tőle!”
 • 23. rozinéni 2012. március 03. 14:39
  „vagyonőr még szerencse hogy összetartó a család, akkor miért kell it sirni rini ugyan már nem tudom hány évesek a szülök de azért az évek alatt találhattak volna már valami végleges megoldást a lakás problémára, ez tipikus majd az önkormányzat vahy akárki megolja helyettünk hozzá állás megprobáltak egyáltalán saját lakáshoz jutni vagy csak vártak vártak ? jo elnézést lehwt sértő voltam, de engedtessék meg sok az ilyen aki másra vár, aztán most lehet szidni”
 • 22. vagyonőr 2012. március 03. 11:27
  „Tisztelt soproni!
  Valóban határozott időtartamú a szerződésük (5 éves), mindig hosszabbították nekik.
  Eddig. A felújítás költségét egyértelmű hogy "lenyelik". Mindig is így volt.
  Szégyen és felháborító a várostól, úgymond hogy öregségükre kénytelenek ezt megélni.
  Szerencse hogy összetartó a családunk és megoldjuk ezt is!”
 • 21. soproni 2012. március 03. 08:26
  „20.Vagyonőr! Akkor a szüleid bérleti jogviszonya valószínűleg határozott időre szólt és én tévedtem,hogy erről megfeledkeztem.Viszont arra készüljenek fel,hogy a Holding egy fillért sem fizet (sajnos)az elvégzett felújítási munkákért,ami alól mentesülnek a szüleidnek köszönhetően.”
 • 20. vagyonőr 2012. március 03. 07:40
  „Tisztelt soproni!
  Igen, szüleim is kitöltötték, és magasabb volt nekik, mint a létminimum, ezért emeltek is. Eddig rendben.
  De nincs a nevükön saját lakás, és le van igazoltatva hogy nincs 1 forint hátralékuk egy közműcégnél sem!
  Rendeltetésszerűen használják, és tavaly nyáron teljes felújítás volt!
  Ügyvéd is csak széttette a kezét és nem érti!
  Annyit mondtak nekik benn a Holdingnál, majd ha édesanyám nyugdíjas lesz akkor újra beadhat pályázatot, mert akkor kevesebb az összjövedelem.
  Ja és hogy vigasztalják őket, annyit mondtak nekik, hogy nem ők az elsők, meg nem is az utolsók!
  Puff neki.”
 • 19. Csetneky 2012. március 02. 21:29
  „14. Ovinkor

  Bécset nem épeszű dolog összehasonlítani Sopronnal. Már csak azért sem, mert onnan 1955-ben takarodtak ki a ruszkik - elvtársaik hátrahagyása nélkül - innen meg csak 1990-ben sikerül kitakarítani őket, de sajnos elvtársaik maradásával. Minden egyéb problémád 99%-ára ez az ok. Sajnos. Bár ne így lenne.”
 • 18. rozinéni 2012. március 02. 16:40
  „15. ha elolvasta volna akkor ott oirtam hogy nem általánositani akarok vannak kivételek éa őket megértem és sajnálom”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keddenként tilos, mégis megállnak a soproni Eszperantó utcában

A kitett tábla szerint keddenként egész nap tilos megállni a soproni Eszperantó utcában. Tovább olvasom