Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Önkéntesekkel szerveznének életmentő ügyeletet

Nyolcvankét önkéntest képeztek ki életmentésre és újraélesztő készülékeket vásároltak Brennbergbányán.

A jövőbeni tervek között a helyi ügyelet megszervezése is szerepel.

Brennbergbányára és környékére a mentők a távolság, valamint a közlekedési nehézségek miatt nem tudnak néhány perc alatt kiérni, ezért a részönkormányzat a vállalkozók és a lakosság támogatásával defibrillátorokat vásárolt.

– A három életmentő készülékből egyet Brennbergbányán, a felújított mérlegházban, az ott kialakított elsősegélynyújtó állomáson helyezünk el. A másikat a görbehalmi önsegélyező egyesület épületébe visszük, a harmadik pedig a bánfalvi könyvtár előterébe kerül. A hozzáértők kulcsot is kapnak, így mindenütt kéznél lesz a segítség – fogalmazott Varga Gyula önkormányzati képviselő.

Persze önmagában az életmentő készülékek nem érnének semmit, ezért ingyenes képzéseket is szerveztek a vállalkozó kedvűeknek. Dr. Erdélyi Miklós, a soproni mentőállomás vezetője szakmai segítségével megvalósuló tanfolyamokon összesen 82 önkéntes vett részt. A brennbergiek szeretnének egy állandó ügyeletet is megszervezni. Az életmentő fogásokat elsajátítottak köréből naponta két önkéntesnek kellene vállalnia, hogy aznap nem teszi ki a lábát a településről, s segít, ha baj van.


Mentők napja Brennbergbányán

Az önkéntes életmentők és a mentők napját rendezik meg szombaton Brennbergbányán. A Fő téri rendezvénysátorban délután 2 órakor kezdődik a program, melyen fellép a bánfalvi kórus s a helyi óvodások. Bemutatják a defibrillátor működését, a kiképzett önkéntesek pedig átvehetik okleveleiket.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álnéven lett író, más papírjaival ügyvédkedett

Sopron - Újra jelentkezünk az utcák, terek elnevezéséről szóló cikksorozatunkkal. Ezúttal Vas… Tovább olvasom