Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Önkéntes tűzoltók versenye

Két kategóriában, három megye húsz településéről közel 450 önkéntes tűzoltó vett részt az elmúlt szombaton Nagylózson megrendezett versenyen.
Területi, illetve regionális tűzoltóversenyt rendeztek az elmúlt szombaton Nagylózson. Egymással párhuzamosan zajlottak a vizes szerelési gyakorlatok és a stafétafutás, valamint az úgynevezett CTIF-versenyszámok.

Az immár hat éve a répcevisi egyesületnél önkéntes tűzoltó Pozsonyi Krisztián amondó, hiába a rossz idő, a sár és az eső, mindenki végigcsinálta a gyakorlatokat. – Az egyesület révén eljutottunk már Olaszországba és Németországba is. Nagyon jó kis közösségek alakulnak ki az önkéntes tűzoltóságokon belül.

– Évente több alkalommal a mostanihoz hasonló versenyeken mérhetjük össze tudásunkat – mondta Pozsonyi Krisztián répcevisi önkéntes tűzoltó.

Gyermek- és női csapatok is

Hogy a tűzoltás nem üres szóbeszéd, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a felnőttek mellett ma már ifjúsági, gyermek- és női csapatok is vannak. Pk is futottak a nehéz tömlőkkel, szereltek, majd a végén a kigyulladó piros lámpa jelezte: a célba lövés sikeres volt.
A kilencszáz lakosú település, Nagylózs mindig is kiemelkedő volt az önkéntes tűzoltóság terén, így nem meglepő, hogy jó néhány helybéli a soproni hivatásosok között dolgozik. – Továbbra sem tettünk le tervünkről, hogy létrehozzuk a köztestületi tűzoltóságot – mondja Marton Ferenc, Nagylózs polgármestere. – Igaz, valamelyest szigorúbbak lettek a követelmények, de úgy érzem, ezeket is teljesíteni tudjuk.

126 egyesület a megyében

– A regionális – CTIF – versenyre három megyéből érkeztek indulók és a legjobb csapat vehet részt az országos döntőn – tájékoztat Balogh Ferenc nyugalmazott tűzoltó ezredes, a megyei tűzoltószövetség elnöke. – Figyelemreméltó és minden elismerést megérdemel az, amit az önkéntesek végeznek. Szinte állami támogatás nélkül, nagyon kevés pénzből működnek. A felszerelések, a járművek elavultak és mégis azt tapasztalom, hogy a mi megyénkben működik országos szinten a legtöbb egyesületi tűzoltóság. Szám szerint 126.
A jó együttműködést és a segíteni, menteni akarást emeli ki Kovács János alezredes, a soproni tűzoltóság vezetője. – Amikor egy nagyobb tűzeset történik, a legközelebbi önkénteseket is riasztjuk, és ők az esetek szinte 100 százalékában jönnek is.

A győztesek

A CTIF-versenyben a női rajok közül az első helyet a nagylózsiak szerezték meg. A férfiaknál szintén Nagylózs lett az első, így a település két csapattal vehet részt az országos döntőn. A létesítményieknél pedig a Richter Gedeon Rt. raja lett legjobb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz a kultúrával?

Sopron kulturális intézménystruktúrája – és a tevékenység tartalma – az elmúlt 15 évben folyamatosan változott. A jelenlegi szerkezet 2002-ben alakult ki, amikor átadták a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központot. A folyamat azonban nem zárult le, mert kiderült, a „zászlóshajó” nem tudja ellátni azokat a feladatokat, amiért létrehozták. Tovább olvasom