Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Öngyilkos lett egy fogvatartott

Búcsúlevelet írt és öngyilkosságot követett el egy előzetes letartóztatásban lévő férfi.
Búcsúlevelet írt és öngyilkosságot követett el egy előzetes letartóztatásban lévő férfi vasárnap reggel a sopronkőhidai börtönben. Információink szerint ez az illető vert meg és rabolt ki egy német kerékpáros nőt a napokban.

– Búcsúlevele szerint a férfi kilátástalan anyagi helyzete és félresiklott életvitele miatt választotta önként a halált – tudtuk meg dr. Pantali Zoltán ezredestől, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön intézetparancsokától. – Nadrágját csíkokra vágta, ezek összekötésével követte el öngyilkosságát. A körletfelügyelő ötvenpercenként ellenőrizte a cellát. Amikor észrevette a történteket, a helyszínre érkező ápoló megkezdte az újraélesztést, de nem járt eredménnyel. Az intézeti orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka dr. Pantali Zoltánt bízta meg az eset körülményeinek vizsgálatával, aki kijelentette: a személyi állományt nem terheli felelősség a történtek miatt, és az idegenkezűség is kizárt.

Információnk szerint a férfi azonos azzal a személlyel, akit a soproni bíróság rablás bűncselekményének megalapozott gyanújával pénteken délután helyezett előzetes letartóztatásba.

– A környezetében elég agresszívnek ismert férfi testi sértés miatt többször is összeütközésbe került a törvénnyel – fogalmazott az egyik nyomozótiszt, aki részese volt a német nő elleni támadó elfogásának. – Akkor is ittas volt, nem bizonyult együttműködőnek és nem mérte fel tette súlyát. Csak azután tört meg, miután közöltük vele, őrizetbe vesszük.

Legutóbb decemberben

A sopronkőhidai börtönben legutóbb tavaly december elsején egy rablás miatt elítélt férfi hajtott végre öngyilkosságot. Lepedőből levágott csíkokból készítette el „kötelét".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátozzák a sétát és a gombászást

A Soproni-hegyvidéken a beindult bikavadászati szezon miatt korlátozzák a szabadidős… Tovább olvasom