Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 4°C

Öngyilkos lett egy fogvatartott

Búcsúlevelet írt és öngyilkosságot követett el egy előzetes letartóztatásban lévő férfi.
Búcsúlevelet írt és öngyilkosságot követett el egy előzetes letartóztatásban lévő férfi vasárnap reggel a sopronkőhidai börtönben. Információink szerint ez az illető vert meg és rabolt ki egy német kerékpáros nőt a napokban.

– Búcsúlevele szerint a férfi kilátástalan anyagi helyzete és félresiklott életvitele miatt választotta önként a halált – tudtuk meg dr. Pantali Zoltán ezredestől, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön intézetparancsokától. – Nadrágját csíkokra vágta, ezek összekötésével követte el öngyilkosságát. A körletfelügyelő ötvenpercenként ellenőrizte a cellát. Amikor észrevette a történteket, a helyszínre érkező ápoló megkezdte az újraélesztést, de nem járt eredménnyel. Az intézeti orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka dr. Pantali Zoltánt bízta meg az eset körülményeinek vizsgálatával, aki kijelentette: a személyi állományt nem terheli felelősség a történtek miatt, és az idegenkezűség is kizárt.

Információnk szerint a férfi azonos azzal a személlyel, akit a soproni bíróság rablás bűncselekményének megalapozott gyanújával pénteken délután helyezett előzetes letartóztatásba.

– A környezetében elég agresszívnek ismert férfi testi sértés miatt többször is összeütközésbe került a törvénnyel – fogalmazott az egyik nyomozótiszt, aki részese volt a német nő elleni támadó elfogásának. – Akkor is ittas volt, nem bizonyult együttműködőnek és nem mérte fel tette súlyát. Csak azután tört meg, miután közöltük vele, őrizetbe vesszük.

Legutóbb decemberben

A sopronkőhidai börtönben legutóbb tavaly december elsején egy rablás miatt elítélt férfi hajtott végre öngyilkosságot. Lepedőből levágott csíkokból készítette el „kötelét".

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátozzák a sétát és a gombászást

A Soproni-hegyvidéken a beindult bikavadászati szezon miatt korlátozzák a szabadidős… Tovább olvasom