Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Öngyilkos lett a soproni Rózsa Milán, politikai aktivista?

Közeli barátai szerint Rózsa Milán régóta depresszióval küzdött. Mint tudatták, a 26 éves fiatal vonat elé ugrott - írja a 444.hu.

Mint arról a kisalfold.hu is beszámolt, Rózsa Milán korábban az Együtt-PM tagja volt, aktivistaként pedig részt vett abban az akcióban is, amikor néhányan felmásztak a Sándor-palota erkélyére, és ő volt az egyik tüntető, akit a rendőrség őrizetbe vett a netadó elleni tüntetés után a Fidesz-székház megrongálásakor. Interjút is olvashattak vele portálunkon.

 2013. március 7.Rózsa Milán, a tüntetés egyik résztvevője sajtótájékoztatót tart a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházánál, miután az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakozó civilek demon
2013. március 7.Rózsa Milán, a tüntetés egyik résztvevője sajtótájékoztatót tart a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházánál, miután az alaptörvény negyedik módosítása ellen tiltakozó civilek demonstrációt kezdtek az épület udvarán 2013. március 7-én.MTI Fotó: Máthé Zoltán

A 444.hu most azt írja, Rózsa Milán közeli barátai kezdték osztani a Facebookon, hogy a régóta depresszióval küzdő, 26 éves fiatal vonat elé ugrott.

Barátai ilyen kommenteket is írtak a haláláról szóló poszthoz:

Kérnék mindenkit, hogy próbáljuk megtisztelni azzal Milán emlékét, hogy nem gyártunk köré elméleteket. Ez most tényleg az, amit írtunk…"

Részvétét fejezte ki a PM


Részvétét fejezte ki a Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) Rózsa Milán  politikai aktivista halála miatt.  
   
A PM pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta,  "tiszta szívünkből gyászoljuk Milánt, osztozunk családja és barátai  fájdalmában, sohasem fogjuk elfelejteni".  
   
A párt az elhunyt aktivistára a tudatos, aktív, felelősséget  vállaló állampolgár modellértékű képviselőjeként emlékezik.   
   
Sajtóhírek szerint a régóta depresszióval küzdő 26 éves férfi  csütörtök este öngyilkos lett.   
   
Rózsa Milán több ellenzéki tüntetésnek is résztvevője volt.  Őrizetbe vették az október 26-ai internetadó elleni tüntetés után,  pár nappal később azonban szabadon engedték, mert részvétele a  Fidesz-székház megrongálásában kétséget kizáróan nem volt  bizonyítható. Februárban az Együtt-PM azon aktivistái között volt,  akik felmásztak Sándor-palota erkélyére tiltakozásul a paksi  atomerőmű bővítése ellen. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexről és drogról beszélt Caramel a soproni gyermekotthonban

˝Nem menő partnert cserélgetni és drogozni˝ - mondta a prevenciós foglalkozáson Caramel a… Tovább olvasom