Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Ön csócsál az élelmiszerboltban fizetés előtt?

Sokak szokása, hogy élelmiszerboltban – főleg multiban – csellengve kibontják valamelyik zacskót és vásárolgatás közben majszolják el a kiflit, vaníliás karikát, túró rudit. Önt idegesíti, ha valakit "csócsálni" lát? Rászól? Vagy maga is hódol eme szokásnak?
"Vajon kifizeti?" – gondolkoztunk az egyik élelmiszerboltban a gondolák között, amint épp egy huszonéves srácra lettünk figyelemesek, aki egy tábla csoki utolsó kockáit majszolja. A kérdésre választ nem kaptunk, mert nem dolgozunk áruházi detektívként, ugyanakkor felvetődött a gondolat: mennyire nem egyedi esetről van szó...

Látunk testes anyákat, aki – csak hogy ne ordítson a "kölök" – inkább kibontanak neki ezt-azt, többnyire valamilyen édességet. Másutt osztrák házaspárba botlunk, egyikük alkalmanként bele-belecsíp a papírzacskóba csomagolt kakaóscsigába, mígnem az végül el is fogy. Ugyanakkor magunkat jólneveltnek tartjuk, mégis megesett már velünk is, hogy úgy éreztük, szomjan halunk a kassza előtt kígyózó sorban, ha nem bonthatjuk meg és húzhatunk egy jó kortyot az egyik ásványvizes palackból.

És ön, kedves olvasónk hogy vélekedik a "majszolásról"? Irtózik tőle, hogy egy multiban teli szájjal fusson össze például a szomszédjával? Önnel előfordult már, hogy beleevett a még ki nem fizetett péksütibe? Utána kifizette? Netalántán nem átallotta "ottfelejteni" valahol a csokipapírt? Szavazzon és írja meg!

Olvasóink írták

132 hozzászólás
 • 132. Truder 2009. augusztus 23. 10:13
  „125. hozzászólás viperetta335 2009.08.20. 09:13

  "A boltban azok <moderálva> esznek,akik a Széchenyi téren fürdenek.A gyerekeik is."
  Egyetértek...egyébként ha nem muszáj,(nem vagyok az ájulás határán..)az utcán sem eszem..”
 • 131. zsuzsa63 2009. augusztus 21. 21:20
  „Ha nagybevásárlást eszkozlök, az tovább szokott tartani, mint egy átlagos vásárlási idő. Mivel cukorbeteg vagyok, felkészülök mindenre, igy viszek magammal pár szem cukrot, vagy ami szükséges.A vizivást úgy oldom meg, hogy megmutatom a biztonsági őrnek, és olyan üveget viszek amin látni a használtságát, Többször láttam föleg "kedves"szomszédok zabálását un multiban.Volt, hogy rájuk szóltam, nem volt semmi hatása. A közelben lévő eladó, meg azt kérdezte:mit csináljon vele? Tulajdonképpen semmit, kifizetjük mi, becsületes vásárlók. Nem tartom helyesnek a fizetés előtti bolti eszegetéseket.”
 • 130. metrooman 2009. augusztus 21. 01:07
  „128. hozzászólás kovacsnehalasianiko!
  Hát persze ritka az ilyen becsületes ember merthát sumákolni egyszerűbb "be a polc mögé hadd dolgozzanak még este a busz előtt vele"”
 • 129. kovacsnehalasianiko 2009. augusztus 20. 19:54
  „Én személy szerint egyszer bontottam ki valamit a kislányaimnak, de őszintén mondom az üres 2 decis dobozt is felraktam a szalagra.A hölgy nézett is rám, hogy miért van az ott. Akkor mondtam neki, hogy én bontottam ki.Közölte velem, hogy ritka az ilyen ember aki nem lerakja valahol hanem kifizeti.”
 • 128. Solitario 2009. augusztus 20. 17:47
  „Végigolvastam az összes kommentet, meg kell, hogy mondjam, jól szórakoztam. Szerintem egy kicsit mindenkinek igaza van. Nem helyeslm, ha valaki, akár gyerek, akár felnőtt, a boltban egyen a még ki nem fizetett áruból. De azt sem gondolom, hogy egy fél kiflin múlik, hogy mennyire vagyunk jó anyák, vagy hogy bűnöző lesz-e a gyerekünkből. 2 kamasz gyerek anyjaként mondom ezt. Egy-két alkalommal az én gyerekeim is kaptak fél kiflit, urambocsá´ túrórudit, és mégis teljesen normális ember lett belőlük. :-))) És én sem vagyok bűnöző, csak mert a minap meghúztam a kólásüveget a Tescoban, miután a 45 fokban úgy éreztem, meghalok valami nedvért.... Bunkó vagyok? Lehet. A kólát kifizettem, nem haltam szomjan, az meg, hogy valakit megbotránkoztattam, egyáltlán nem érdekelt.”
 • 127. megmindiggyöri 2009. augusztus 20. 09:15
  „Van egy nagyon egyszerü modja, h. a gyerek ne azt az arut egye meg, amit meg ki kell fizetni. En külföldön (Nemeto.) elek, itt pl., amikor kerek a pultnak felvagottat, akkor azt odaadjak, majd megkerdezik a velem levö gyereket, h. melyik felvagottat szeretne megkostolni, es abbol kap egy szeletet. Örül neki,h. csak ö kapott egy ajandekot, es a bolt sem megy csödbe. (Mondjuk 20 dkg felvagott nem is 5 szelet, tudjak vekonyra vagni). Es ez nem csak a sarki hentesnel, hanem a discount aruhazban is igy van.”
 • 126. viperetta335 2009. augusztus 20. 09:13
  „A boltban azok <moderálva> esznek,akik a Széchenyi téren fürdenek.A gyerekeik is.”
 • 125. antilibsi 2009. augusztus 20. 07:53
  „moderálva off”
 • 124. metrooman 2009. augusztus 20. 00:25
  „122. hozzászólás badam !
  Nem akarom eliccelni a dolgot de nekem erről az egyik Showder Klubbos jut az eszembe amelyik beszélt valami ismerősével és eddig a legdurvább az volt hogy dekopirfűrész a mirelitek között elképzelte a szitut: Megy az emberke megveszi a dekopirfűrészt megy nézi Baz+ ilyen olcsó a pulyka mell na akkor nem kell fűrész veszünk pulykamellet"
  Elfelejtettem hozzátenni hogy én nem szoktam a boltban kajálni sehol semekkora üzletben .
  121. hozzászólás ricken! Rágyújtásról jut eszembe hogy volt már a METRO-ban 1-2 olyan affér hogy valaki a kijárat utáni üvegrészben már rágyújtott a cigire kint meg sípolt a riasztó azt hittem a dobhártyám kiszakad.”
 • 123. badam 2009. augusztus 19. 23:44
  „Én is hipermarketbe dolgozok és rengetegszer szembesülök vele hogy a méregdrága 300-400 forintos 50 mles joghurtokat fogja az osztrák megissza azt lebassza oda ajol épp megállt.
  A másik amit nagyon rühelek hogy a vásárlló átrendezi az áruházatt. Fogja a friss tejet azttán elmegy azuht sorra ot lát egy olcsobbat éslerakja a m 35 fokosmelegbe a friss tejet amit hüteni kell ed ez még csak a legkisebb eset, meg amikor lusták viszatenni a helyére az árukat ugye pedig csak két lépés lennne...”
 • 122. ricken 2009. augusztus 19. 23:41
  „Ez intelligencia kérdése (is). Gyerekkoromban úgy neveltek, hogy mindennek megvan a maga helye és ideje.
  Ide tartozik az evés is. Boltban, utcán soha nem ettünk, nem ittunk. Kivétel az utcán a fagyi és a cukorka volt. De mára az intelligencia is a múlté (tisztelet a kivételnek!). Ha valaki annyira pénztelen, hogy nem tudja magának megvenni az egy zsömlét, vagy tejet, az talán megbocsájtható, de gondolom nem erről van szó. Röviden: boltban enni és inni bunkóság. Ha pedig azért nem mernek ezekre szólni, mert féltik a bolt forgalmát,
  akkor ott komoly bajok vannak. Egy vicc jutott az eszembe. A kedves vevő levett a polcról egy doboz cigit és azonnal rágyújtott. Az eladó szóvá tette, hogy előbb fizesse ki és a bolton kívül gyújtson rá. A kedves vevő
  élből válaszolt: maguk árusítják a cigit, akkor rá is gyújthatok! Erre a boltos: kérem, mi WC papírt is árusítunk! Most hol tartunk? Még csak esznek és isznak a boltban-- és hamarosan....”
 • 121. Muaddib 2009. augusztus 19. 21:28
  „Egy Mosonmagyaróvári benzinkúton egy ,,rövid hajú" <moderálva> fröcskölve anyázva beszélt a benzinkutassal mert az szóvá merte neki tenni hogy először fizesse ki amit a hűtőből kivet és kérdezés nélkül kivitt és elkezdte inni.
  Na hölgyeim uraim, ellehet gondolkodni, hogy ha sok kicsi szabálytalanságot megengedünk sohasem lesz határ. Ha bűnözőt vagy olyan embert akarunk nevelni, akit a nagy többség bunkónak tart csak HAJRÁ!”
 • 120. Josh30 2009. augusztus 19. 21:14
  „Jó ez a téma. Én sosem eszem a boltban. A párom sem. A nyolcéves fiunk sem. Nemigen tudok elképzelni olyan indokot a már említett egészségügyi szükségszerűségen (cukorbetegség) túl, amivel meg lehetne magyarázni a boltban evést. Egy bevásárlás egy, maximum másfél óra alatt lebonyolítható, még ha nagy is. Aki ezen idő alatt nem bírja ki evés nélkül, annak az én véleményem szerint nincsen tartása. A gyerek is kibírta, akárhány évesen, és érdekes mód megértette azt az egyszerű szabályt, hogy amíg ki nem fizettük, addig nem a miénk.
  A magam részéről úgy vélem hogy önmagamnak tartozom annyival, hogy - bár megtehetném - nem eszem a boltban, nem megyek gyorsabban a megengedettnél, nem sumákolom el a magamnak előírt napi testmozgásadagot stb. Ha megtenném, sem történne tragédia, de meglenne a véleményem magamról. Természetesen nem állítom, hogy soha nem hibázom, de törekszem arra, hogy ne tegyem. Ezzel tartozom magamnak.
  Ps: és a fiam így is istenként néz fel rám, bár néha már pimaszkodik... :D”
 • 119. tricse 2009. augusztus 19. 20:44
  „109 Agent

  Na most képzeld amikor ezek után a gyerek kezében az óvszerrel ordít mint a sziréna,hogy neki kell ez és vegyék meg! Szerintem lenne nagy vidámság!:))”
 • 118. metrooman 2009. augusztus 19. 19:52
  „104. hozzászólás PrettyWoman 100%-ban egyet értek veled.
  114. hozzászólás MTT! én mint ojan személy aki dolgozott áruházban (Győr Metro tudom már a könyökötökön jön ki):D az még a szebbik eset ha csak beleállítja de lehet ezt fokozni például pelenka volt benne vagy mondjuk tisztasági betét(A PARKOLÓ KÖZEPÉN!!!!)
  115. hozzászólás napsütés!
  Én is a kereskedelemben dolgozTAM:-( (sajnos múltidő) én ezeket is utálom aki a boltban kajál de szerencsére a METRO-s kiszerelések erre nem alkalmasak (PL veszel ásványvizet akkor 6os csomagban)és hát EKKORA betűkkel ki van írva hogy ne bontsa meg az egység csomagot, de mégis a legszebb az volt amikor néhány nagyon kedves kulturált vásárló oda hordja a szemetét pl:egyszer szóltunk a hapsinak aki 2 zsák tejes dobozt rakott ki rászóltunk erre nekiállt azzal takarózni hogy ő azt itt vette mondjuk ha azt a mennyiséget ott előttem megissza akkor oké:D de volt valami osztrák vagy belga autó azt mindig direkt sasoltuk mert mindig vásárlás után még a parkolóban nekiálltak kajálni (pár csomag kifli meg felvágott) és a végén szolidan telepakolták a bevásárlókocsit szeméttel (amit az autóból pakoltak ki) a nagy kulturált külföldiek akik mindig lenézik a magyarokat.”
 • 117. suellen 2009. augusztus 19. 18:47
  „A bolti evést egyetlen esetben tudom elfogadni, ha a cukorbeteg rosszul van, neki azonnal szénhidrátra van szüksége. Egyébként meg a kétéves purdéknak is meg lehet(ne) magyarázni, hogy NEM SZABAD! Pl. lehetne akár itt is kezdeni a nevelésüket.”
 • 116. napsütés 2009. augusztus 19. 18:38
  „Egy nagy hipermarket dolgozójaként naponta szembesülök azzal, hogy rengetegen esznek és isznak vásárlás közben és ezeknek a vásárlóknak egy része (elég nagy része) a táplálkozás befejeztével azon a helyen elhajítja a csomagolást, ahol éppen van.
  Több tízezer forint a "talált csomagolásokból" összejött hiány naponta.
  Egyébként jobbára két fajta embertípus tesz ily módon, az egyik a "kihaőnem, neki mindent szabad" típus, a másik a "nem fehér bőrű" vásárló.
  Ezeknek az eseteknek a többségét a kamera előtt ülő biztonsági szolgálat tagja látja, de nem tehet semmit (felső vezetői utasításra), mert ha keményen fellépnének az ilyen vásárlókkal szemben, akkor nem jönnének többet és ezt az áruház nem engedheti meg magának. :) he-he-he
  Ha rajtam múlna, a szájába tömném a csomagolást annak, aki l eszik, iszik, csomagolást eldob és fizetés nélkül távozik és természetesen kötelezném arra, hogy fizessen. Nyilvánosan meg kellene "alázni" az ilyen vásárlókat és akkor elmenne a kedvük a további dézsmálástól.
  A szegény, "hétköznapi" ember illetve a nem kevés számban lévő kulturált vásárló nem tesz ilyet és a gyermekét is arra neveli, hogy csak a pénztárt elhagyva szabad enni és inni.
  Ez utóbbi követendő példa.”
 • 115. MTT 2009. augusztus 19. 18:36
  „Ez legalább annyira idegesít, mint amikor az anyukák, az élelmiszerrel telerakott bevásárló-kocsiba állítják a gyereküket..Utána Te, én meg a másik, éppen oda rakjuk a mi felvágottunkat, kenyerünket.
  Egyébként, ez nagyfokú nevelés kérdése, - nekem azt tanították otthon, hogy amint kifizettem, utána szabad kibontani. Igaz, akkor még nem voltak divatba önkiszolgáló boltok, de ezt édesanyám azzal oldotta meg, hogy kezembe adta a kis aprópénzemet és saját magam fizethettem ki a boltosnak. Eszembe sem jutott soha, hogy emiatt nyavajogjak. Ajánlom a mai kismamáknak is, és nem kerülnek kellemetlen helyzetbe, ha a biztonsági őr kényes kérdésként esetleg felteszi: - hova lett Kegyed kosarából a polcról levett csokoládé?! -”
 • 114. doremi01 2009. augusztus 19. 18:30
  „Amíg nincs kifizetve nem az enyém, ilyen egyszerű. Akár felnőtt, akár gyerek, bírja ki azt a 20-30 percet míg tart a vásárlás. Ennyi erővel a kenyerespult mellett tisztába lehetne tenni a gyereket, " ép akkor kellett neki" indokkal.”
 • 113. antistar 2009. augusztus 19. 18:08
  „Itt valami nem stimmel!
  Van egy anya aki példásan neveli a gyermekét, de ezek mellett órák óta ül az internet előőt, és baromságokat írogat....”
132 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szabadság galambjaival emlékeztek

Sopron - Nemzetközi ifjúsági tábor résztvevői töltöttek egy hetet Sopronban, itt táboroztak a… Tovább olvasom