Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Olvasónk: elköltöztem, de a faluban nincs UPC, mit tegyek?

Ha UPC szerződése van, de olyan helyre költözik, ahol nincs ilyen szolgáltatás, akkor inkább adja át ismerősének az előfizetést - derült ki egy soproni eset kapcsán.
2A UPC-nél van internet és kábeltévé előfizetésünk, amiből még van egy év hűség. Elköltöztünk Sopronból, és sajnos nem tudjuk magunkkal vinni a vonalat, mert Fertőrákoson nincs UPC. Mi tegyek most?

Ha úgy adódik, felajánlom az előfizetésem" - fordult szerkesztőségünkhöz olvasónk.

Az ügyben megkerestük a szolgáltatót, ahol az alábbi választ kaptuk:

A UPC szolgáltatásokra jelentős kedvezményekkel fizethetők elő, amennyiben azt határozott idejű szerződéssel veszik igénybe ügyfeleink. A határozott idejű szerződésből adódóan ennek az a feltétele, hogy ügyfeleink a lejárat idejéig előfizetői maradjanak a kedvezményes szolgáltatásoknak. Amennyiben a szerződés lejárata előtt a szerződést valamilyen okból meg kívánják szüntetni, úgy a vállalt feltételek értelmében az addig megkapott kedvezmények összegét a szolgáltató felszámíthatja.

Ily módon gyakorlatilag azzal egyenértékű helyzet áll elő, mintha az ügyfelünk eredetileg nem kedvezményes megállapodást kötött volna, azaz nem vállalt volna határozott idejű szerződést, a szolgáltató pedig nem nyújtott volna kedvezményeket - olvasható a közleményben.

Előfordulhat, hogy a szerződő ügyfél időközben elköltözik. Ebben az esetben nem feltétlenül kell lemondani a szolgáltatását és megszakítania szerződését. A szolgáltatást át lehet helyezni, ha az új cím is a szolgáltatási területünkön belül található, tehát társaságunk rendelkezik kiépített kábelhálózattal, enélkül ugyanis nem lehetséges biztosítani a szolgáltatásainkat.

Amennyiben, az új lakcím a szolgáltatási területünkön kívül esik, akkor is lehetőség van átíratni a szolgáltatást a lakás következő tulajdonosára, vagy az országban bárhol, de a szolgáltatási területünkön lakó ismerős javára, aki folytatólagosan átveheti a szolgáltatást a már meglévő szerződéses feltételekkel.

Így amennyiben a UPC szolgáltatási területén kívül eső területre költözik, akkor sem kell elveszítenie a határozott idejű szerződéshez kapott kedvezményeket, mivel azokat a szolgáltatással együtt átadhatja bármely ismerősének - zárul az közlemény.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életképek a soproni karácsonyi vásárról - galéria

Megnyílt a karácsonyi vásár a soproni Fő téren. Az ünnepvárás december 23-ig tart. Tovább olvasom