Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Oltóanyag a patikából?

''A gyógyszertárban kellett kiváltanom az oltóanyagot, melyet az infúzióba adagoltak.''-mondta egy soproni olvasónk.
Ahhoz, hogy hozzátartozómat gyógyítani tudják, a gyógyszertárban kellett kiváltanom az oltóanyagot, melyet az infúzióba adagoltak. Cukorbeteg gyermekemet most már Győrbe kell hordanom, mivel a soproni kórház nem képes ellátni a feladatát.

– A hozzátartozó nyugodtan leírhatja véleményét aláírásával ellátva, hiszen egy konkrét ügyet csak így lehet, és tudok kivizsgálni – mondta az észrevételre dr. Baranyai Tibor, a soproni Erzsébet Oktató kórház főigazgató főorvosa. – kórházunkban az egészségügy rendkívül rossz finanszírozása ellenére a betegek a gyógyszereiket megkapják, erre jogszabály kötelez bennünket. Ha valaki ezt az előírást megszegi, szabálytalanságot követ el, s ellene el kell járni. Jó lenne, ha a konkrét eset kapcsán a kórházvezetés ilyen visszásságokról azonnal jelzést kapna, hogy megelőzhetővé váljanak a hasonló események.

Biztatom a névtelenségbe burkolózó panaszost, írásban vagy szóban tegye meg észrevételét. Még soha senkinek az ellátás során ebből hátránya nem származott. Egyébként a betegelégedettségi felmérések a szakmai munkát több mint kilencven százalékos arányban pozitívan értékelik, panasz általában a nem megfelelő hozzáállásra, empátiakészségre vonatkozik.

Cukorbetegügyben dr. Tóth Péter osztályvezető főorvos elmondta: a Magyar Diabétesz Társaság közzétette a gondozóhelyekre és a szakemberszámra vonatkozó feltételrendszerét. Amennyiben nincs két diabetológus orvos és két szakasszisztens, továbbá egy diétás nővér, megvonják az egység gondozásjogát. A soproni gyermekosztályon ugyanakkor csak egy szakorvos és egy diétás nővér van, a helyzet – jelentkezők hiányában – évek óta nem változik. Emiatt szükséges február elejétől a 14 éven aluli gyermekeket a havi egyszeri kontrollra a győri cukorbeteg-gondozóba vinni, míg a többi érintett fiatalt a soproni belgyógyászati osztály fogadja. „A soproni gyermekosztályon az akut cukorbeteg-ellátás változatlanul működik, csak a gondozás történik másutt" – hangsúlyozta a főorvos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telített lakáspiac

Csökken a kereslet az új építésű lakások iránt, ezen a különböző otthonteremtő hitelek sem változtatnak. Az újságok hirdetési rovatai ontják az ajánlatokat, de a vállalkozók nem adják fel, futnak a pénzük után, újabb és újabb házakat építenek. Mindenki arra számított, hogy uniós csatlakozásunk fellendítheti a külföldi keresletet, de nem így lett. Tovább olvasom