Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Olimpikonok futballoztak Egyházasfaluban

Négy-négyes döntetlent játszott Egyházasfalu labdarúgócsapata az olimpiai bajnokok és a média válogatottja ellen.
Az elmúlt hétvégén az egyházasfalui falunap keretében játszották le a helyi focicsapat és az olimpiai bajnokok, médiaválogatott közötti labdarúgó-mérkőzést. A helyi együttes sokáig őrizte a vezetést, ám a végeredmény döntetlen lett. Hogy eldöntsék, ki legyen a győztes, tizenegyeseket rúgtak, itt viszont a meghívottak voltak jobbak, s megnyerték a barátságos mérkőzést, amely után Noszály Sándor egykori teniszező, a Nagy P televíziós vetélkedősorozat főszereplője, valamint Martinek János öttusázó olimpiai bajnok nyilatkozott a Kisalföldnek.

Tisztában van a múltjával

– Nagyon jól vagyok, köszönöm. Szerencsémre mostanában keveset szerepelek a médiában. A hároméves kislányommal nagyon sok időt töltünk együtt – mondta el lapunknak Noszály Sándor teniszező.

– Ön szerint mi lesz a most zajló labdarúgó-világbajnokság végeredménye?

– Nem tudom! Ez olyan, mint például a teniszben a Roland Garros. Megjósolhatatlan. Elsőre azt mondanám, Brazília–Argentína döntő lesz. De bármi megtörténhet. Viszont annak örülnék a legjobban, ha minél több gól esne.

– Noszály Sándor egy másik arcát Nagy Pként ismerhettük meg.

– Nem zavar. Tisztában vagyok a múltammal, azzal is, amit a teniszben értem el. Számomra meghatározóbb volt a sportteljesítmény, mint a képernyőn való szereplés. Úgy érzem, ez utóbbinak nagy volt a marketingje. Én vállaltam el, de nem bántam meg.

– Hazánkban véleménye szerint a teniszből többet is ki lehetne hozni?

– Jómagam inkább profikkal játszanék és utaznék. A kislányom miatt nem szeretnék profi edző lenni, mert ez esetben sokat kellene utaznom, és keveset lehetnék mellette. A legfontosabb a család.

Nehéz és összetett sportág

– Mivel telnek mostanság a napjai? – kérdeztük Martinek János öttusázótól.

– Tavaly októberben leszereltem, úgyhogy immáron nem vagyok hivatásos katona. Jelen pillanatban sportszervezőként tevékenykedem Zuglóban.

– Szívesen vállalta a felkérést, hogy megmérkőzzön az egyházasfalui labdarúgócsapat ellen?

– Úgy gondolom, kellenek a közönségtalálkozók. Egyrészt vannak közöttünk élsportolók, akik példaképek is lehetnek. Akik által nagyobb lendületet adunk a helyi játékosoknak, amivel még nagyobb energiával és bedobással tudják folytatni a sportpályafutásukat.

– Melyik ország csapata lesz a legjobb?


– A labdarúgásban?

– Először igen.

– Azt hiszem, mostanában van egy nagy hagyomány, és ez nem fog megszakadni. Úgyhogy a zöld-sárgák, azaz a brazilok lesznek a győztesek.

– És az öttusában?

– Európa-bajnokság lesz egy hónap múlva Budapesten. Azt látom, hogy ebben a sportágban mi mindig az élmezőnyben voltunk, mindig van egy-egy esélyes versenyzőnk. Amióta viszont egynapossá vált a verseny, az nyer, aki éppen a legjobb passzban van. A magyarok nagy esélyesei a kontinensviadalnak.

– Az öttusa viszont – azt állítják – nem igazán közönségbarát sportág. Nagy szívfájdalom ez?

– Azért nem közönségsport, mert rendkívül nehéz és összetett! Régen nem tömegek űzték, hanem a hadsereg privilégiuma volt. Mivel úri sportág volt, a katonák lovagolhattak, vívhattak. A futás a távgyaloglással volt egyenértékű. Az úszás pedig hozzácsapódott az öttusához. Azt gondolom, az öttusa a sportok egyfajta fejedelme lehetne, hiszen ez az egyik legszebb sportág.

Itthon nagyobb a bázisa

– Lehet változtatni, hogy szélesebb körben is ismert legyen az öttusa?

– Úgy gondolom, hogy eladhatóvá lehet tenni. Erre bizonyíték a magyar rendezés. Ha egy világbajnokságot tartanak nálunk, 5–10 ezren jönnek ki szurkolni. Sajnos csak tízévenként tarthatunk ilyen nagy versenyeket. A tapasztalat az, hogy külföldön nincs ilyen nagy bázisa az öttusának, mint itthon, Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatják az utak építését

Sopronban jó ütemben halad a Szőlőskert és a Thirring utca aszfaltozása: ha eső nem hátráltatja a… Tovább olvasom