Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Ölhetett is volna - Fejszével támadt a sofőrre egy harkai férfi - fotók

Egy 55 éves harkai lakos még tavaly támadt rá baltával egy másik férfira. Most vádat emelnének ellene.
Mint arról portálunkon beszámoltunk, 2015. december 15-én 21 óra körül a sértett hazafelé tartott kisteherautójával, amikor Harka egyik mellékutcájában nem tudott továbbhaladni, mert akadályt talált az úton. A járműből kiszállva elkezdte félrepakolni az úttesten lévő gerendákat és kidobott háztartási elektronikai eszközöket. Ekkor az egyik ház mögül kiabálva rohanni kezdett felé a gyanúsított, miközben egy fejszét tartott a kezében.

Az 55 éves B. I. helyi lakos a sértett felé dobta a baltát, ami elől a férfi elhajolt, így a szerszám fejmagasságban az autója oldalának csapódott. Ezután még kétszer sújtott le a dühöngő férfi a kocsira, majd dulakodott a sértettel, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanúsított ezután a bántalmazást abbahagyta és bement a házába.

A megtámadott sofőr ekkor felhívta a fiát, aki értesítette a rendőrséget a történtekről.
Fejszével támadt a sofőrre


A járőrök B. I. 55 éves harkai lakost a helyszínen elfogták és előállították a Soproni Rendőrkapitányságra. A gyanúsított kihallgatásakor beismerte tettét. A büntetőeljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a támadás módja és eszköze alkalmas lett volna halálos sérülések okozására.

A megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottal szemben emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte - közölte a rendőrség kedden.  

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betyárbecsület? Soproni férfit vert eszméletlenre a haverja

Betyárbecsület? Soproni férfit vert eszméletlenre a haverja
A megvert férfi ellen az a vád, hogy hamisan tanúskodott. Tovább olvasom