Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Ökumenikus imahét: egy szép régi hagyomány

Régi hagyomány folytatódik azzal, hogy idén is megrendezik az ökumenikus imahetet. Január 21-től minden délután 5 órakor közös imára hívják a híveket.

Első alkalommal az evangélikus templomban dr. Vladár Gábor református lelkész hirdet igét. Kedden ugyanitt Butsy Lajos plébános, börtönlelkész imádkozik a résztvevőkkel. Szerdán a Szent György-templomban Filotás Julianna lelkésznő, csütörtökön a Szent Orsolya-templomban Gabnai Sándor evangélikus esperes lesz az igehirdető.

A református templomban pénteken Böcskei Győző plébános, szombaton szintén itt Hegedüs Attila evangélikus igazgató lelkész tartja az alkalmat.

Január 22-én, a magyar kultúra napján este 6 órakor az imaheti istentisztelet után az egyetemi aulában tartja a Luther Szövetség, a Kálvin Kör és a KÉSZ szokásos ünnepi estjét, amelyen a díszelőadó dr. Réthelyi Miklós (UNESCO Nemzeti Bizottság elnöke, volt miniszter) lesz „Keresztyénként a közéletben" című előadásával. Fellép a Fidelissima Kórus Arany János vezényletével, valamint Tóth András versmondó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Magyar Elektra

A Soproni Petőfi Színház az Evangéliumi Színházzal együttműködésben, a magyar kultúra napja… Tovább olvasom