Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Októberben választanak Nagycenken

Nagycenk . A helyi választási bizottság döntése értelmében Nagycenken október 21-én, vasárnap tartják meg az időközi önkormányzati választást. Az indulók szeptember 28-ig jelentkezhetnek.
Eldőlt, hogy mikor szavaznak ismét a nagycenkiek. A helyi választási bizottság október 21-ére tűzte ki az időközi választás időpontját. A településen a névjegyzékre való felvételről szóló értesítést augusztus 24-ig postázzák ki, kifogással e hónap végéig lehet élni. A képviselő-, illetve a polgármesterjelöltek szeptember 28-án 16 óráig adhatják le az ajánlószelvényeket. A törvény értelmében a képviselőjelöltek indulásához a választásra jogosultak egy százalékának a támogatása szükséges. A leendő polgármesterjelölteknek háromszor ennyi ajánlócédulát kell összegyűjteniük. A választást október 21-én, vasárnap 6–19 óra között tartják meg, az ezt megelőző huszonnégy órában érvényben lesz a kampánycsend.

Mint ismeretes a nagycenki képviselő-testület – hat igen, három nem arányban – feloszlatta magát (a témáról először július 28-án, Feloszlatta magát a nagycenki testület címmel írtunk). A döntést Ivánkovics Ottó polgármester megvétózta, a megismételt testületi ülést augusztus 9-én tartották meg. A képviselők ekkor sem vonták vissza eredeti döntésüket. Mivel a teljes testület feloszlott, így nemcsak képviselőket, hanem polgármestert is választani kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarabb érnek haza velük

Sopron és környéke - Sopronban is megjelentek az alternatív betegszállító vállalkozások. Azt… Tovább olvasom