Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Októberben ingyenes a mélygarázs

Elkészült Sopron első nyilvános mélygarázsa, melyben a próbaüzem idején, október végéig ingyenes a parkolás.
Elkészült Sopron első nyilvános mélygarázsa, melyben a próbaüzem idején, október végéig ingyenes a parkolás. A Hátulsó utcai garázs 87 parkolóhelyére a 250 forintos óránkénti díj mellett havi és éves bérletet is lehet majd váltani.

A próbaüzem első délelőttjén szépen gyűlnek az autók az új mélygarázs felső szintjén. Hamar népszerű lesz a parkolóház, állítják a Hátulsó utcaiak, hiszen a környéken évek óta lehetetlen parkolni. – Ha tehetem inkább gyalog jövök a belvárosba, hiszen közel fél órába kerül parkolóhelyet találni – mondja Palotai Péter, aki ma még a közelben állt meg az autójával, egyelőre csak feltérképezi az új mélygarázst. – Az árakat egy kicsit borsosnak találom, de mindenképpen szükség van a parkolóházakra – véli a soproni férfi.

Az állami támogatással épült Hátulsó utcai lakóházban az önkormányzat saját költségvetésből Sopron első nyilvános mélygarázsát alakíttatta ki és üzemelteti.

– Október végéig ingyenesen, ezt követően pedig csökkentett áron kínáljuk a parkolóhelyeket a kétszintes mélygarázsban – mondta el a Kisalföldnek Kelemen Imre a Soproni Városüzemeltetési Kft. igazgatója. – A végleges ár reggel 8 és este 6 óra között óránként 250 forint lesz, az éjszakai őrzésért (18-08 óráig) 120 forintot kell fizetni. Hatórás időtartamot meghaladó parkolás esetén az automata negyven százalékkal kedvezőbb árat számol fel.

A parkolóautomata a garázs első szintjén található, távozás előtt itt lehet – akár papírpénzzel is – minden megkezdett óra után fizetni. Az utcafronton egy ügyfélszolgálati irodát is kialakítottak, három műszakban innen felügyelik a parkolóház működését, és novembertől itt árulják a bérleteket is. Az egész napra szóló havibérletet 16 ezer forintért, az évest pedig 90 ezer forintért kínálják, emellett fél áron (8 és 45 ezer forintért) csak éjszakai megőrzést is lehet kérni.

– A bevezető akciónak köszönhetően, reményeink szerint a soproniak hamar felfedezik a parkolóházat, de ahhoz, hogy a turisták is megtalálják, célszerű lenne az utca forgalmi rendjének a megfordítása – folytatta az igazgató. – Ez korábban is felvetődött, a Hátulsó utca közműfelújítását követően, várhatóan jövő év végére, már az Ógabona térről lehet csak behajtani az utcába.

Belvárosi ügyfélszolgálat

Az új parkolóház ügyfélszolgálati irodájában a városüzemeltetési kft. tervei szerint a felszíni parkolással kapcsolatos ügyintézést is végeznek majd. Ez azt jelenti, hogy a parkolási pótdíjak befizetése az ipari parkon kívül a belvárosban is lehetséges lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több hazai turista Sopronban

A statisztikák alapján Sopron a régió átlaga felett teljesített, és tartja előkelő dobogós helyét, az ország leglátogatottabb helyei között szerepel. Az említett időszak közel 192.000 vendégéjszakája bizakodásra ad okot. Az év végi mérleg előtt, érdemes egy kis összehasonlítást is tenni: Győrben ez a szám 129.000, Szombathelyen 63.000, Kőszegen pedig 20.000. Tovább olvasom