Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Október 8-án jön a zsűri

Október nyolcadikán látogat Sopronba az a bírálóbizottság, amely arra hivatott, hogy eldöntse, a versengő városok közül melyik lehet Európa kulturális fővárosa 2010-ben.
Kattintson a képre >>
Hét város – Debrecen, Eger, Miskolc, Sopron, Győr, Pécs és Budapest – reménykedik abban, hogy egy német partnervárossal Európa kulturális fővárosa lehet. A kulturális miniszter által felkért nemzetközi zsűri már megkezdte „városlátogató körútját". A zsűri külföldi tagjai október nyolcadikán érkeznek Sopronba. Kalmár István alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, már elküldték számukra a tervezett programot.

A fertődi kastélyban kezdik

– A bírálóbizottság Győrből érkezik Sopronba, ezért a programot a fertődi Esterházy-kastélyban kezdjük, ahol Esterházy Antal herceg és a MÁG képviselői tartanak exkluzív ismertetőt a magyar Versailles-ról – tudtuk meg az alpolgármestertől. – Ezt követően a Fertő-parton utazunk Sopronba, útba ejtve Fertőrákoson az egykori kőfejtőből kialakított európai látványosságot, a Barlangszínházat. Mindkét helyszín kiemelt szerepet kapott pályázatunkban. A maximum három és fél órás kötött „ismerkedés" soproni városnézéssel folytatódik, majd konzultációval zárul, amelyen a városvezetés és a pályázat készítői vesznek részt. Este Szentpéteri Csilla zongoraestjét ajánljuk a vendégeknek.

Egyénileg is ismerkednek

– Kalmár István nem véletlenül említette a három és fél órás „kötött" programlehetőséget, ugyanis a zsűri tagjainak lehetőséget kell biztosítani, hogy egyénileg is megismerkedjenek a várossal, személyes benyomásokat gyűjtsenek és ha szükségesnek látják, beszélgessenek az emberekkel – tette hozzá Tama István, a Magyar Turizmus Rt. soproni marketingigazgatója, a pályázat egyik készítője.

Döntés október 23-án

A zsűri ajánlását követően Bozóki András kultuszminiszter várhatóan október 23-án hirdeti ki a győztes várost. Mint már többször elhangzott, a „veszteseknek" sem kell elkeseredniük, mert pályázatuk legfontosabb elemeit megvalósíthatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MIÉP-elnök a bíróságon

Hivatalos személy elleni erőszak vádjával a soproni bíróságon megkezdődött a Medgyessy miniszterelnök 2004-es soproni nagygyűlését fütyüléssel megzavaró Horváth László és fia büntetőpere. A tárgyaláson kiderült: mást láttak a rendőrök, s mást a civilek. Tovább olvasom