Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Öccse mentette meg az életét

Időben hazaérkező öccse mentette meg az életét annak a harkai fiatalembernek, akinek feje fölött tegnap hajnalban kigyulladt a tetőszerkezet. A tüzet a soproni lánglovagok kétórás küzdelemmel oltották el.
A romeltakarítást végző H. Tibor hajnali négykor még időben érkezett meg ahhoz, hogy bátyját megmentse.
Harkára riadóztatták vasárnap hajnali fél ötkor a soproni tűzoltókat. A Nyéki utca 99. szám alatti családi ház tetőszerkezete lobbant lángra egy rendkívül alattomos, a kéménytől a födémszerkezetre átterjedő égés miatt.

H. Tibor hajnali négy órakor ért haza Sopronból, ahol baráti társaságban szórakoztak az egyik vendéglátóhelyen. Családi házukba benyitva szokatlanul nagy forróságot észlelt. Ezért azonnal felkeltette alvó bátyját. Mint később kiderült, már csak perceken múlt, hogy a födémszerkezet megrepedjen és mindent elárasszon a fojtó hatású füst.
– Az öcsém mentette meg az életemet – mondta H. Gábor, aki vasárnap reggel ügyeleti szolgálatba volt beosztva a munkahelyén. – Amikor az öcsém felkeltett, már láttuk, hogy baj van, ég valami a padlástérben. Felmentünk és ott komoly füstöt észleltünk, lépteink alatt hirtelen kis területen beszakadt a mennyezet. Ekkor a légmozgástól a tetőszerkezet is lángra kapott. Azonnal hívtuk a tűzoltókat.

Hegedűs László szolgálatvezető parancsnok és csapata kétórás munkával fékezte meg a lángokat. Le kellett bontaniuk a tető egy részét is, hogy jobban hozzáférjenek a tűz fészkéhez. Mint azt a parancsnoktól megtudtuk, az öreg kéményből terjedt át az izzás a födémszerkezetre, mintegy nyolc négyzetméternyi területen beégést okozva.
– Egy hónapja fejeztük be a felújítási munkálatokat – panaszolta a helyszínen H. Tibor. – Nem ilyen ajándékot vártunk karácsonyra. Az vigasztal csak bennünket, hogy komolyabb baj nem történt és a harkai barátok, ismerősök azonnal a segítségünkre siettek.
A szolgálatparancsnok szerint az épületben keletkezett kár eléri a háromszázezer forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszáz tonna évente az utakra

Háromszáz tonna sót raktározott fel a soproni Városüzemeltetési Kft. az útfelületek síkosságának… Tovább olvasom