Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Obszervatóriumi ünnepség

Sopron–Nagycenk - A Magyarhoni Földtani Társulat, a Magyar Geofizikusok Egyesülete és az OMBKE közös vándorgyűlésének poszterszekciója, valamint Huntek-workshop lesz a Sziesztában reggel 9 órától.
13.30-kor emléktábla-avatással folytatódik a program a régi kaszinó helyén álló Pedagógusok Művelődési Háza (Petőfi tér 3.) Liszt Ferenc utcai homlokzatán, abból az alkalomból, hogy 1847-ben a Magyar Orvosok és Természetvizsgálók vándorgyűlésén itt, a kaszinó épületében hangzott el a javaslat egy „földismei bányászegyesület" alapítására. A Magyarhoni Földtani Társulat ezután egy évvel, 1848-ban Pesten meg is alakult.

Ezt követően a nagycenki MTA Széchenyi István Geofizikai Obszervatóriumba indulnak a résztvevők, ahol forgószínpadszerűen bemutatják az obszervatóriumot. Ezt követően, 16 órakor rövid ünnepi műsor lesz Széchenyi István születésének évfordulóján, a nagycenki általános iskola tanulóinak előadásában. Az ünnepséget borkóstoló követi, amelyet Molnár Tibor, a soproni hegyközség elnöke tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rádonyi László: A jobb pályázat nyert

Sopron - A jelenleg működő városi internetes honlap már nem felel meg a törvényi és szakmai… Tovább olvasom