Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Nyúlkorona, libamáj és lecsó

Sopron - A regionális kategóriában megmérkőző Romantik Hotel Kis Helikon soproni séfekkel teletűzdelt csapata bronzérmet szerzett az erfurti szakácsolimpián.
Ötvenhárom ország mintegy 1600 szakácsa és cukrásza versenyzett a napokban a négyévente megrendezendő Nemzetközi Erfurti Szakács- és Cukrászolimpián. Hazánkat a nemzeti válogatott mellett regionális együttesek és egyéni versenyzők képviselték. A csapatoknak háromfogásos menüt kellett tálalniuk, mellé persze körítést is, a sort pedig desszerttel zárták. Az értékelésnél szempont volt az íz, az illat, a küllem, a tálalás, de az is, hogy követi-e a versenyző a legújabb trendeket.

A regionális csapatok versenyében 20 nemzet 62 gárdája indult. A térségünket a Romantik Hotel Kis Helikon együttese képviselte, egy hévízi fiatal kivételével valamennyien soproniak.

Alsó sor: (balról jobbra) Kalla K. Richárd, Kundla Zoltán, Gálos István, Miklós Beatrix csapatkoordinátor, Nemeskövi Dénes. Felső sor: (balról jobbra) Ács István, Horváth Zsolt, Göldner Tiborné.
Alsó sor: (balról jobbra) Kalla K. Richárd, Kundla Zoltán, Gálos István, Miklós Beatrix csapatkoordinátor, Nemeskövi Dénes. Felső sor: (balról jobbra) Ács István, Horváth Zsolt, Göldner Tiborné.

Az általuk kiérdemelt bronzérem azért is nagy siker, mert ennek a csapatnak ez volt az első nemzetközi szereplése.

– A Kalla Kálmán Richárd, Ács István, Kundla Zoltán és Horváth Zsolt séfek, valamint Göldner Tiborné cukrász alkotta csapatot Nemeskövi Dénes Oscar-díjas mesterszakács készítette fel – mondta el a Kisalföldnek Gálos István, a Soproni Szakácsklub elnöke, Venesz-díjas mesterszakács, szaktanácsadó.

– Előételként nyolcszemélyes hidegtálat és három-három hideg és meleg fogást tálaltunk. A következő körben négyszemélyes vegetáriánus tálat készítettünk és négy főételt adtunk az asztalra. Desszertként díszmunkát és tányérdesszerteket kértek. A mi cukrászunk karamellből álmodott őszi tájat. Egyébként a hagyományos magyar gasztronómiát képviseltük, és legnagyobb örömünkre a zöldségtálunk az olimpia szakácskönyvébe is bekerült.

Ízelítő a csapat menüsorából

Régiónk csapata egyebek mellett szarvasgombával tűzdelt vörösboros mártásban tálalt libamájjal készült, lecsós nyúlkoronával és puliszkával körített, parajjal töltött fogassal kínálta a zsűrit. Érdekesség, hogy a szakácsolimpián az ítészek a hideg és a meleg ételeket meg is kóstolják. Ez nem minden szakácsverseny esetében természetes, a hidegkonyhai mesterfogások egy része olykor csak a szemnek szól, és a látvány, a technikai fogások, valamint a szép kivitel láttán ítélnek a mesterek.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az emigránsokra emlékeztek

Sopron - 1956. november 4-e, a forradalom leverésének napja után, a határok lezárásáig Sopronnál is… Tovább olvasom