Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Nyugtatót tett az idős nő kávéjába

Két éve történt, nem hétköznapi bűnügyben kezdődött büntetőper a Soproni Járásbíróságon.

Dr. Vigh Edit alügyész ismertette a vádat. Eszerint az 1975-ös születésű, az ország más térségéből érkezett férfit – aki kőművesként és burkolóként dolgozott soproni beruházásokon – megszánt és befogadott magához egy akkor 72 éves osztrák nő, aki Sopronban él.

Pár nap múlva intim viszony alakult ki közöttük. Egyik közös éjszakájuk után azonban a férfi reggel nyugtatót tett a nő kávéjába, amitől teljesen rosszul lett és elkábult az asszony. Ezt kihasználva elvette a nő valamennyi készpénzét, eurót és forintot, mintegy 800 ezer forint összértékben.

Dr. Gajdos Anikó bíró vezette azt a büntetőpert, amelyben egy harmincas éveiben járó férfi súlyosan visszaélt egy akkor 72 éves nő bizalmával.
Dr. Gajdos Anikó bíró vezette azt a büntetőpert, amelyben egy harmincas éveiben járó férfi súlyosan visszaélt egy akkor 72 éves nő bizalmával.


Azt mondta az asszonynak, mentőt hív, ehelyett távozott a házból és bezárta kulccsal a bejárati ajtót. Ezután vonatra szállt és meg sem állt Gyuláig. Az asszony, amikor magához tért, s tapasztalta, az ajtón nem tud kimenni, a verandán mászott ki az udvarra a decemberi hidegben. Nagy nehezen a rendőrség közelébe autózott, s a kapitányságon elmondta, kirabolták. Aztán elájult, úgy vitték a kórházba.

A vádhatóság képviselője aljas indokból, védekezésre képtelen személy szabadságát korlátozva elkövetett rablással vádolta az előzetesből bilincsben érkezőt.

A vádlott tagadta, hogy elkábította volna a nőt. Azt ugyan elismerte, hogy magához vett egy kis „zsebpénzt", de állította, ez nem volt több négyszázezer forintnál. „Nagyon megbántam tettemet" – mondta a már büntetett előéletű férfi.

Dr. Gajdos Anikó bírót nem hatotta meg a „megbánó" magatartás, mert a per során kitért arra, a férfi ellen idén év elején új büntetőeljárás is indult Gyulán. Az élettársával kieszelték – hasonló forgatókönyv szerint –, hogy most egy idős embert fognak meglopni. A fiatal élettárs felajánlkozott egy hetvenes éveiben járó férfinak, akinek értékei bánták másnap reggel a kalandot.

A soproni tárgyaláson elhangzott, a rendőrség toxikológiai vizsgálatot végzett a kávésedényen, így bebizonyosodott az idegen anyag használata.

Dr. Gajdos Anikó bíró a férfit bűnösnek mondta ki és öt év börtönbüntetést szabott ki rá. Mivel az alügyész súlyosításért, a férfi és védője enyhítésért fellebbezett, a per másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne dőljenek be! Csaló vízminőség ellenőrök járnak Sopronban

Ismeretlenek vízminőség-vizsgálat ürügyén próbáltak meg lakásokba bejutni Sopronban és Ágfalván. Tovább olvasom