Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Nyugdíjba vonul a szanatórium főigazgatója

Sopron - Nyugdíjba vonul dr. Szatmári György, az Állami Szanatórium főigazgató főorvosa. Az állására meghirdetett pályázat már megjelent az Egészségügyi Közlönyben.
Dr. Szatmári György tevékenysége összeforrt az Állami Szanatóriummal. 1978-tól tíz évig a gyermekosztály vezetője volt, majd közel húsz éven át irányította az országos hírű intézményt, s most elérkezett a búcsú ideje. Az ő nevéhez fűződik annak a felismerése, hogy a lakosság legnagyobb problémájának megoldása rejlik a kardiológiai rehabilitációban. Az intézmény a kilencvenes évek elejére alakította ki jelenlegi hármas profilját, a kardiológiai, a neurológiai és a mozgásszervi rehabilitációt.

Dr. Szatmári György neve a közelmúltban sokszor megjelent a Kisalföldben, legtöbbször a szanatórium és a soproni kórház tervezett összevonása kapcsán, amely azonban – eddig – mégsem valósult meg, pedig több miniszter is kijelentette, hogy az integráció már eldöntött kérdés. Az elmúlt évi önkormányzati választások előtt sokan azzal számoltak, hogy 2006 végére összevonják a soproni Erzsébet-kórházzal, ám erre a lépésre mégsem került sor. Úgy tűnik, az Egészségügyi Minisztérium jegeli a problémát, ebben közrejátszhat a sokak által bírált reformfolyamat, és az is, hogy a városnak jelenleg fideszes a városvezetése, amely korábban ellenezte az intézmény önkormányzati tulajdonba adását, mondván ez első lépés lehet a privatizációhoz. A helyzet azóta azonban megváltozott, s a mostani vezetés is kérte városi tulajdonba adását és közös működtetését a kórházzal, kizárva a privatizációt.

Dr. Szatmári György működésének utolsó éveit tehát megnehezítette a folytonos bizonytalanság, szakmai elveit azonban nem adta fel, s mind a mai napig magas színvonalon vezeti az intézményt, amelynek korszerűsítése elengedhetetlen feladat lesz, bárki is működteti majd.


Dr. Szatmári György főigazgató főorvos közel 20 évig irányította az intézményt. Fotó: Magasi Dávid

A főigazgató főorvos munkáját a közelmúltban Batthyány-Strattmann László-díjjal ismerték el.

Az Egészségügyi Közlöny november 23-án megjelent 22-es számában írták ki a pályázatot a soproni Állami Szanatórium élére. Így ha minden zökkenőmentesen zajlik, akkor előfordulhat, hogy január elsejétől új főigazgató főorvos irányítja az intézményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi bombariadók a szórakozóhelyen

Sopron - Egymás után két hétvégén is bombariadó volt az egyik soproni szórakozóhelyen. A tettesnek… Tovább olvasom