Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Nyugdíjazták a parancsnokot, adót csökkentettek

Az építményadó és a vállalkozók által fizetett kommunális adó csökkentéséről is a soproni képviselő-testület.
A soproni közgyűlésről pénteki számunkban részben már beszámoltunk. Az eddig közölteken túl a képviselők Kovács János tűzoltóparancsnok nyugdíjazásáról is döntöttek. Minden frakció elbúcsúzott a városi parancsnoktól, aki december 15-ig marad a tűzoltóság vezetője. Előreláthatólag február 25-ig Böröcz István végzi a helyettesi teendőket. A parancsnoki pályázat kiírásáról a következő hetekben döntenek.
Az építményadó és a vállalkozók által fizetett kommunális adó csökkentéséről is döntés született.

A rendeletmódosítás értelmében az üdülőtulajdonosok adója négyzetméterenként száz forinttal – négyszáz forintra – csökken, a kommunális adó pedig 2000-ről évi 1900 forintra.
Ezt követően a költségvetési rendelet módosításáról született döntés, majd az első három negyedévi költségvetési beszámolóról szavaztak. Kilenc szocialista „igen" állt szemben tizenhárom városvezetési „tartózkodással", összességében így a beszámolót nem fogadták el. Határoztak a városi középiskolák által a 2007/2008-as tanévben indítható szakmai képzésekről, valamint a Roth Gyula-szakközépiskola épületének átadásáról is. Az ingatlan a jövő évtől a Nyugat-Magyarországi Egyetem használatába kerül. A megyei egyeztetőbizottságba Fodor Tamás polgármesteren kívül Mágel Ágostot, Kalmár Istvánt, Kóczán Zoltánt és Nagy Tamást választották.

Az ülés szüneteiben a képviselők – polgármesteri felhívásra – felkötöttek egy-egy nemzetiszín szalagot arra a koszorúra, melyet a hűség napja alkalmából helyeznek majd el a soproni Hűségzászlónál. Az utolsó napirendi pontot a közgyűlés által alapítható címek, díjak és elismerések zárt ülésen történő megvitatása jelentette, amikor a hűség napján kiosztandó kitüntetésekről szavaztak.

A kitüntetettek

A Civitas Fidelissima arany fokozatát idén dr. Amberger Erzsébetnek, az ezüst fokozatot Ilias A Trakakisnak, a bronz fokozatot Szabó Pálnénak adományozzák. Dr. Király Jenő-díjat kap dr. Juhász Kálmán és Veres Pálné, dr. Schwarz Mária. Humanitas-díjban részesül Baaderné Pócza Éva és Hanzséros Lajosné. „Sopron kultúrájáért" díjat Bősze Balázs vehet át. Sopron kiváló pedagógusává Bakó Erzsébetet, dr. Fülöp Józsefnét és Králik Tibort választották. „Sopron sportjáért" díjat Fekete Imrének és Szupper Róbertnek adnak át. Sopron Ifjú Tehetsége díjat Babos Zsuzsannának adományoznak. „Sopron szolgálatáért" díjat Kőhidi Péter, Böröcz István, dr. Becher Rezső és Tóth Veronika vehet át. A Civitas Fidelissima-díjat ezúttal Áder Frigyesnek ítélték. Sopronért Emlékéremben ifj. Kiss Károly, Láng Imre, Leni Wetzer, Szőke Mária, Tarján Rajmundné, Tranta Károlyné és Varga Katalin részesül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a rendőrség homlokzatát

9,2 millió forintos költséggel felújítják a Soproni Rendőrkapitányság homlokzatát. Tovább olvasom