Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Nyugdíjasok vidám randevúja

Sopron - Szombaton tartották az Idősek Nemzetközi Találkozóját.

A rendezvény idén nagykorú lett, immár 18. alkalommal adtak egymásnak randevút a nyugdíjasok a hűség városában.

A megnyitó után sorra léptek színpadra az idősklubok, egyesületek kulturális csoportjai. Érkeztek nyugdíjasok Petőházáról, Répcelakról, Győrből, de volt fellépő Nagybányáról, Budapestről, Zalaegerszegről is.

– Örömteli, hogy sokan magukénak érzik a rendezvényt, támogatják, hogy létrejöhessen, köszönet azoknak is, akik évről évre eljönnek Sopronba – pénzt, időt és fáradságot nem kímélve –, hogy magukat és egymást szórakoztassák. Jó látni az idős táncosokat, énekeseket, akik megmutatják hagyományainkat, igazi értékeinket, erre nagy szükség van mai, pénzközpontú világunkban – fogalmazott köszöntőjében Barkovits Ilona, a soproni Szociális Szolgáltató Intézmény igazgatója.

A petőházi nyugdíjasok marosszéki dalokat adtak elő.
A petőházi nyugdíjasok marosszéki dalokat adtak elő.

Dr. Sütő Teréz, az Idősügyi Tanács tagja hozzátette, 18 éve határozott az ENSZ az idősek világnapjáról és Sopronban már abban az évben megtartották az első nyugdíjas-találkozót, ahová az ország minden részéből várták a szépkorúakat. Attól vált népszerűvé a rendezvény – fogalmaztak a szervezők –, hogy itt nem művészek adnak elő és politikusok szónokolnak, hanem nyugdíjasok lépnek a színpadra, hogy meg-mutassák tehetségüket. Az idei találkozóra több százan érkeztek, a fellépők estig váltották egymást a világot jelentő deszkákon.


Megfiatalodik az ember, ha közösségben van, ezért minden nyugdíjastársamnak azt tanácsolom, ne éljen magányosan a négy fal között. -mondta Könye Ferencné

– Tizenötödször veszek részt a rendezvényen, most népdalokat, verset adunk elő – fogalmazott a Gönyűről érkezett Könye Ferencné. – Jó látni az ismerős arcokat, rengeteg barátság szövődött itt az évek alatt. Megfiatalodik az ember, ha énekel, ha közösségben van, ezért minden nyugdíjastársamnak azt tanácsolom, járjon közösségbe, ne éljenek magányosan a négy fal között. A dalkörrel számtalan élményt szerzünk, a megyén kívül voltunk már Szlovákiában, Egerben, Budapesten is. Amíg tudok, jönni fogok, olykor a család is elkísér, hogy szurkoljon a 77 éves nagyinak – mesélte Panni néni. 


Elza néni volt a vendég

A közelmúltban 102. életévét betöltő, Sopronban élő Brandeisz Elza volt az Idősek Nemzetközi Találkozójának vendége, aki Abdai Géza alpolgármester társaságában lépett a színpadra. Elza néni, aki köztudottan szereti a táncot, a mozgást, ami egész életét betöltötte, nagy sikert aratott. Jókedvet, jó egészséget és legalább 102. évet kívánt az esemény csaknem 1000 résztvevőjének.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ékszerdobozt varázsolna a belvárosból

Horváth Vilmos soproninak tartja magát, noha csak 14 éves kora óta él a városban. Úgy érzi, a legfogékonyabb korban került ide, s mára lokálpatriótává vált. Tovább olvasom