Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem indul októberben

A Nyugat-magyarországi Egyetem és a Kisalföld szervezésében októberben indul a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemesztere. Keddtől fogadják a jelentkezéseket.

– Ismét érdekes témákkal várjuk a szépkorúakat a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemeszterének öt előadásán – mondta a főszervező dr. Merényi Mária, a Nyugat-magyarországi Egyetem főtitkára.
– Az első előadást október 9-én, kedden délután 4 órai kezdettel rendezzük a GYIK Rendezvényházban. Dr. Láng Elemér, a faipari mérnöki kar egyetemi tanára „Az fábul eszkábált hidakrul" című értekezésével várja a hallgatóságot. Ezt követően október 30-án, kedden a Benedek pedagógiai kar részéről Sarkady Sándor költő a Katedra együttessel közösen „Prizmavilág" címmel emlékezik a fiatalon elhunyt soproni poétára, Herbst Zoltánra.

Dr. Merényi Mária főtitkár (balról a második), a nyugdíjasegyetem főszervezője. Czistlerné Schöll Csilla (balra), Lőrincz Istvánné és Kandián Erika (jobbra), a titkárság dolgozói fogadják a jelentkezé
Dr. Merényi Mária főtitkár (balról a második), a nyugdíjasegyetem főszervezője. Czistlerné Schöll Csilla (balra), Lőrincz Istvánné és Kandián Erika (jobbra), a titkárság dolgozói fogadják a jelentkezéseket. Fotó: Gosztonyi


– Szammer István, a Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. ügyvezető igazgatója november 13-án „A média helyből" című előadásában a magyar sajtó helyzetéről, valamint a Kisalföldről, a legnagyobb példányszámú közéleti napilapról szól – folytatta dr. Merényi Mária.
– Két hétre rá, november 27-én A nők az iszlám világban címmel dr. Balázs Judit, a közgazdaság-tudományi kar egyetemi tanára tart előadást, míg december 11-én dr. Czetter Ibolya, az NYME Savaria Egyetemi Központ tanára Márai Sándorról értekezik.

Az őszi szemeszter is tartogat majd meglepetést. Fontos tudni, hogy azoknak is újra regisztrálniuk kell magukat, akik az előző szemeszterekre jártak.

A Soproni Nyugdíjasegyetemre mától szeptember 28-ig lehet jelentkezni a 99/518-126-os, illetve a 99/518-142-es telefonszámon naponta 8 és 14 óra között. Fontos tudni, hogy azoknak is újra regisztrálniuk kell magukat, akik az előző szemeszterekre jártak. Az első, október 9-i előadást megelőzően vehető át a leckekönyv.

A regisztrációs teendők miatt arra kérik a leendő nyugdíjas hallgatókat, október 9-én már délután 3-tól legyenek a GYIK Rendezvényházban. Az adminisztrációban ezúttal is a Nyugat-magyarországi Egyetem Nyugdíjas Klubja tagjai vesznek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A színházat népszerűsítik az iskolákban - fotók

Dinnyés József közreműködésével végigjárják a soproni általános- és középiskolákat. A színházat… Tovább olvasom