Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem: faépítészet a téma

„A fa, ami körülvesz minket – faépítészet" című előadással folytatódik a Soproni Nyugdíjasegyetem a GYIK Rendezvényházban.

Dr. Szabó Péter „A fa, ami körülvesz minket – faépítészet" című előadásával folytatódik a Soproni Nyugdíjasegyetem a GYIK Rendezvényházban kedden délután 4 órakor.

– Valószínűleg sokan érezték már azt a különleges, megkapó nyugalmat, ami akkor önti el az embert, mikor egy fával körülvett környezetbe ér. A fa illata és látványa felerősíti a szemlélőben a természet közelségének érzését. Ez az egyik oka annak, hogy ezt az egyedülálló anyagot évezredek óta használják az építészetben. A faépítészet – részben a modern technológiáknak is köszönhetően – napjainkban új fénykorát éli – mondta elöljáróban az előadó. 

Névjegy

Dr. Szabó Péter (1969) építész, egyetemi docens. Tanulmányait a Nyugat-magyarországi Egyetemen, illetve a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte. Pályafutása során főépítészként is tevékenykedett, továbbá több tucat épületet, kilátót tervezett.

Számos szakmai publikáció fűződik a nevéhez, elektronikus tankönyvet is írt a faépítészetről. Projektmenedzseri feladatokat is ellátott. Hazai és nemzetközi tudományos, szakmai szervezetek tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncosok a Lilla-napokon - fotók

A Kisalföld Lilla magazinjának szervezésében kedvezményesen vásárolhattak olvasóink egész hétvégén. Tovább olvasom