Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Nyugdíjas-egyetem: gyógyító művészet

Borbély Károly: A művészet gyógyító erő című előadásával folytatódik a Soproni Nyugdíjasegyetem programja kedden a GYIK Rendezvényházban délután 4-kor.

– A kéz közvetíti a lélek legfinomabb rezdüléseit, a tudattalan halk sugallatait. A formák a teremtő ujjak érzékeny végén születnek meg aztán, hogy átadják őket a papír vagy a vászon mindenséget sejtető, vakító fehérségének. A tanítás alkotás, az alkotás tanítás – mondta előzetesen előadásáról Borbély Károly festőművész, a Nyugat-magyarországi Egyetem főiskolai docense.

Borbély Károly művészeti tanulmányait a Magyar Képző-
művészeti Főiskolán végezte. Oktatói munkája során érdeklődése a művészet és gyógyítás kérdései felé fordult, 2006-ban képzőművészeti terapeuta oklevelet szerzett a Pécsi Tudományegyetemen. Azóta vezet terápiás kurzusokat az NYME győri Apáczai-karán, továbbá a művészet lehetőségeit kutatja az iskolában és iskolán kívül az emberek mentális egészségmegőrzésének kérdéseiben.

1980 óta szerepel hazai és külföldi önálló és csoportos kiállításokon. Több templom őrzi munkáit, keresztutakat és főoltárképet.

Tagja a Magyar Képzőművészek Országos Egyesületének, a Nyugat-szlovákiai Képzőművészek Szövetségének, a Százak Tanácsának, valamint alapító tagja a Győri Grafikai Műhelynek és az Art-Flexum Művészeti Társaságnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miként lehet vezetővé válni?

Az egyetemisták sikeres jövőjének kialakításával foglalkozik a Kisalföld Contact Day március 26-án,… Tovább olvasom