Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Fertőhomok–Pereszteg - Összesen ezerhatszáz, kazalba rakott, nagyméretű szalmabála égett le tegnapra virradóra Fertőhomok külterületén. A tulajdonos 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.
Sopronkövesdről egy vadász kedden késő éjszaka riasztotta a soproni tűzoltókat a fertőhomoki külterületen lévő tűzhöz. A tűzoltók két oltójárművel érkeztek ki a helyszínre, munkájukat felváltva segítették a fertőhomoki, a hegykői, a nagylózsi, valamint a peresztegi önkéntesek.
– Kazalba összerakott nagyméretű szalmabálák kaptak lángra, összesen ezerhatszáz darab semmisült meg – tudtuk meg Németh Zita főhadnagytól, a tűzoltóság tűzmegelőzési kiemelt  főelőadójától. – A kazlat eloltani nem lehetett, így felügyelet mellett várták meg a tűzoltók, amíg elalszik. A kár mintegy öt és fél millió forint. Tegnapelőtt este, valamint hajnalban folyamatosan esett az eső, így az öngyulladás kizárható, miként a tüzet villámcsapás sem okozhatta.

A szalmabálák az egyik  peresztegi kft. birtokában vannak, és a közeli napokban szállították volna külföldre. A cég igazgatja, Széplaki Tamás elmondta, mivel a helyszínen gyújtogatásra utaló nyomokat is találtak, ezért büntetőfeljelentést tett.

– A vállalkozás tűz esetére is rendelkezik biztosítással, hogy mekkora kártérítést kapunk, az a következő napokban derül ki – folytatta a cégvezető. – A tettes mielőbbi megtalálása érdekében  100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlok fel a vállalkozás nevében annak, aki használható információval szolgál.

A kedd esti, illetve tegnap hajnali tűz ügyében a Soproni Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,6 milliárd forint a Kőszegi úti felüljáróra

Sopron - Százszázalékos támogatottságot kap Sopron a Kőszegi úti kétszintű csomópontra. Az SZDSZ… Tovább olvasom