Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Nyomozás még két hónapig

Sopron - Két hónappal meghosszabbította az ügyészség a Balfi utcából eltűnt negyvenezer macskakő ügyében a nyomozás határidejét.
Sopron önkormányzata még februárban tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, miután bizonyossá vált, hogy a Balfi utca felújítása során eltűnt negyvenezer darab, mintegy negyven teherautónyi természetes kő. A hatalmas mennyiségű kockakövet vágatni vitték a Harkai úti telephelyre, de az oda szállított kőnek csak töredéke jutott vissza a Balfi utcába. Azóta sem derült ki, hogy ki, hogyan és hová szállította el az értékes köveket.

– A rendőrség kitartóan nyomoz az ügyben, az ügyészségtől most kértük, hogy két hónapra hosszabbítsák meg a határidőt. A tettes még ismeretlen, de a széles körű adatgyűjtéssel remélhetőleg egyre közelebb kerülünk hozzá – fogalmazott Milchram Ildikó rendőr őrnagy, a vádelőkészítő alosztály vezetője.

A rendőrség szerint az ellopott köveket – a mennyiségből eredően – nem soproni vagy környékbeli udvarokban kell keresni, ennél valószínűbb, hogy nagy tételben használták vagy használják fel valahol. A nyomozók várják azokat a lakossági bejelentéseket is, amelyek előbbre mozdíthatják az ügyet. (A kapitányság telefonszáma: 99/311-234.)

Olvasóink írták

 • 14. c1 2008. június 29. 09:56
  „Lehet, hogy Rómában vannak a kövek, vagy bukarest brrrrrrrr.”
 • 13. NoBo 2008. június 26. 09:11
  „"hehe": pont az ilyen idióták miatt jó az IP ellenőrző, mint Te vagy...
  A témához: a felszedett köveket valahol le is rakják, nem?! Vagy mi a szart csinálnak vele? Hogy lehet egyáltalán eltüntetni ennyi cuccost?! Durva”
 • 12. stef 2008. június 25. 09:57
  „Csak mert szintén "sikersztori", és a közelben van: Tegnapelött leaszfaltozták újra a Végfordulatot! Harmadszor 6 hónapon belül! Nem írom le milyen, aki nyugodt idegzetü és ráér nézze meg! De kérem gyalog, csak reggel, amíg hüvös van, és kizárólag az utca szélén a házfalakba kapaszkodva.(Eredetileg járda díszkövel kis zöld növényekkel, aszfaltút, volt kiírva!!)”
 • 11. LAZA 2008. június 24. 21:17
  „Szerintem pedig ezeket a köveket a felszedésük után ott helyben elásták.A probléma csupán annyi,hogy a melósok annyira be voltak rúgva,hogy elfelejtették hová is rejtették a drága köveket.
  No már most a különböző cégek(gáz,viz,csatorna,müemlék,stb.stb.)nagy sikerdíj reményében azóta is keresik kutatják.Közel két esztendeje óta az Ikvahid és a Végfordulat közötti szakaszon nincsen olyan négyzetcentiméter amelyet legalább harmincszor föl ne túrtak volna.
  Az ott élő lakósok és azon a részen müködő vállalkozások öszinte elismerésére.
  Reméljük,hogy még ezen évtized végéig előkerülnek ezek a leletek és végre megkezdődhet a normális emberhez méltó élet.
  A Giczi köz mellett közel két hete kiástak még egy gödröt,de azóta ottfelejtették,vagy elfogyott a pénz?”
 • 10. balfaz 2008. június 24. 14:19
  „A köveket a Harkai úti szemétlerakónál darabolták fel.... (állítólag) ott is érdemes lenne megkérdezni pár alkalmazottat...”
 • 9. hehe 2008. június 24. 13:45
  „Kisalföld!
  Vedd le az ip cím ellenőrződet, mert hamar bíróságon találod magadat!!!!!!!!
  A dinamikus ip-kel meg úgysem tudsz mit kezdeni..... barom!”
 • 8. hehe 2008. június 24. 13:43
  „Akkor segítsünk a jó rendőröknek:

  - Jónapot! XY százados vagyok a soproni rendőrkapitányságról és az eltünt kövekről érdeklődnék....
  - Ön az ügyvezető?(puff egy pofon)
  - Jónapot! Tehát ön az egyik sofőr....
  - (Puff egy pofon) Ön volt a sofőr? (puff egy pofon)
  - Értem (puff egy pofon)! Akkor ki? (puff két pofon) meg még kettő
  - Á! Lassan elértünk magához...... (puff egy pofon)..... hova vitte a köveket? (egy 5 perces folyamatos verés)....
  Köszönöm a kielégítő választ!
  (és már meg is van a cucc.......)

  Jaaa, hogy nem eu-konform???
  ÉÉÉS? az az hogy meglopnak minket?
  (mert ugye a köveket a mi adóinból rakják......)

  Vagy ha ez nem megy a rendőrségnek akkor mindenkit előzetesbe a kivitelezőtől a műszaki vezetőn keresztül a sofőröket meg a segédmunkásokat aztán hozzájuk engedni néhány köztörvényest......
  Reggelre meglesz az eredmény.....”
 • 7. barokk 2008. június 24. 12:13
  „Ilyent!?

  Még egy sikersztori!”
 • 6. Téma 2008. június 24. 09:42
  „A macskakövek biztos hogy meg vannak, csak emg kell keresni őket. A Balfi utcából köveket felrakó és szállító teherautók soförjei és munkásai között kell keresni a tetteseket, akik a felkérésnek eleget tettek.”
 • 5. sutiz 2008. június 24. 09:04
  „Én annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy néhány évvel ezelőtt felszedték a köveket a Balfi utca patika felöli oldaláról is. Remélem mindenki emlékszik rá, hogy onnan ugyanilyen köveket szedtek fel! Most úgy hallottam a műemlékvédelmisek nem engednek másfajta követ lerakni és ezért áll az építkezés. Ha nincs meg a most felszedett kő akkor vegyék elő a régen felszedettet. Gondolom, ha annyira értékes ahogy mondják akkor azokat megőrizték és nem adták oda kedves ismerőseiknek vagy vitték haza saját maguk. Hát most itt a legjobb alkalom szedjék elő azokat a köveket!”
 • 4. Hozzászóló 2008. június 24. 08:43
  „Nem hiszek ebben az egész lopás históriában.”
 • 3. stef 2008. június 24. 07:47
  „Amellett, hogy június 20.-i (2008!) határidöt ígértek (fömérnök, V-né+kivitelezö) a pormentesítésre , semmi nem történt: újabb adalék az abszolút töketlenségre és nemtörödömségre! Azért érdekelne, hogy hogyan lehet 40 teherautónyi cuccot úgy eltüntetni, hogy senkinek nem tünik fel, hogy felrakták A-ban és soha nem érkezett meg B-be, aholis a távolság nemtöbb 5 km-nél a szállítási idö kb. 20 perc??? A rendörség 1-etlen embert nem talál, aki ott volt? Nincs építési napló, nincs szerzödött kivitelezö??? RÖHEJ!!”
 • 2. Zsoké 2008. június 24. 05:52
  „Akkor mig nincs(nek) meg a tettes(ek) addig nem is lesz megcsinálva a balfi utca????
  Én elhiszem,hogy műemlék utca,és szebben nézne ki ha kövezett lenne,de ne keljen már szenvedni az ottlakoknak,és az arrajáróknak...”
 • 1. Csodabimbó 2008. június 24. 01:51
  „Amíg a soproni rendőrök a füveseket hajkurászták, hogy piacot csináljanak a baráti kezekben levő kokainnak, addig ellopták azt, ami mindannyiunk közös kincse volt. A mindenhol jelen levő rendőrség meg töketlenül áll a történtek előtt és a lakosság segítségére vár. Ilyenkor lehet lemérni, h a rendelkezésükre álló erőforrásaikkal hozzá nem értők játszadoznak. Elégetik a az adófizetők pénzét és eredmény helyett előkészítik a káoszt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hidegségé a legjobb községi honlap

Hidegség - A legjobb községi honlap lett idén Hidegség internetes oldala. A szakértők szerint az… Tovább olvasom