Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nyolcvankilencen úszták át a tavat a harmincfokos vízben

A legelső átúszáson hatan úszták meg a 3,6 kilométeres távot, az utóbbi években száz körülien.

– A sorrendben tizenegyedik Fertő-átúszás idei programján nyolcvankilencen vettek részt. Nemcsak soproniak és környékbeliek, hanem az ország megannyi szegletéből – Győrből, Budapestről, Szombathelyről, Szegedről, Debrecenből, Nyíregyházáról – is érkeztek a sporteseményre, de voltak osztrák és német amatőr úszóink is – közölte érdeklődésünkre Boninsegna Ferenc, a Fertő-átúszás ötletgazdája és főszervezője.

Hozzátette, a legelső átúszáson hatan úszták meg a 3,6 kilométeres távot, az utóbbi években száz körülien. Tavaly a rossz idő ellenére is negyvenen vállalkoztak a dicséretes teljesítmény megtételére.
– A családi jellegű úszásnak indult, de mára már országos rendezvénnyé vált kezdeményezés idén igen jó időben zajlott le. A víz felszíni hőmérséklete harminc fok, ötven centiméternél pedig huszonhat fokos volt – folytatta a főszervező. – Mindenkinek mértük az idejét, s mint tavaly, ezúttal is Kovács Zoltán, Németországban tevékenykedő tudományos kutató érkezett be elsőként a fertőrákosi öböl partjára, aki ötvenhat perc alatt úszta le a távot.

Mivel sokadszorra bizonyult a legjobbnak, ezért megválasztottuk a Fertő-átúszás örökös bajnokának. Egy másik oklevelet is átnyújtottunk a szegedi Lukács Ervinnek és családjának, akik a kezdetektől fogva mindegyik átúszáson részt vettek. Őket a rendezvény örökös tagjává nyilvánítottuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újkéren adtak egymásnak randevút a kériek

Igazi ünnepet rendeztek Újkéren a hétvégén, amikor a Kér nevű települések vezető képviselői adtak… Tovább olvasom