Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Nyolcvanévesen sem pihen

Sopron - Németh Ferenc nyugalmazott erdész, fafaragó régi és új munkáiból nyílik kiállítás április elején az Erdészeti Múzeumban.
Németh Ferenc manapság is fáradhatatlanul dolgozik. Az utóbbi időben számos kiállításon mutatta be alkotásit, de az április eleji egészen különleges lesz. Az Erdészeti Múzeumban nyíló jubileumi tárlata születésnapi ajándékként is felfogható. A nyugalmazott erdész ugyanis ebben a hónapban lesz nyolcvanéves.

A Sopronért Emlékérem tulajdonosának munkáit nem csupán a kiállítótermekben csodálhatjuk meg. Nagy szerepet vállalt a bánfalvi parkok, terek, fás ligetek kialakításában, szépítésében.

Mindezt természetszeretetből, térítésmentesen tette. Nevéhez fűződik többek között a nagy sikerű Parkerdei túrák beindítása és lebonyolítása, amely által több ezer kiránduló ismerheti meg a soproni és a városkörnyéki erdők nevezetességeit.

Németh Ferenc mind a mai napig fáradhatatlanul dolgozik, s munkáiból áprilisban kiállítás nyílik. Fotó: Magasi
Németh Ferenc mind a mai napig fáradhatatlanul dolgozik, s munkáiból áprilisban kiállítás nyílik. Fotó: Magasi

Németh Ferenc szerint Sopron mindig is híres volt az erdei-
ről, a szép természeti környezetről. Éppen ezért fájlalja, hogy a Sopronról szóló kiadványokból mindezek kimaradnak. Pedig milyen csodálatos élményt nyújt egy túra vagy maga a táj látványa.

Olvasóink írták

 • 4. thurvj97 2009. március 25. 10:55
  „Kedves Feri bácsi !
  Gratulálok munkásságához,személyesen is szeretném megtekinteni a kiállítást. További jó egészséget és munkakedvet kívánok.”
 • 3. hokiel 2009. március 24. 06:50
  „Drága feri bácsi! Még sokáig éljen egészségben, boldogságban, mert akkor nekünk is jó lesz. Ilyen emberek miatt nem veszik ki a hitünk az emberi jóságban és a szépség szeretetében.”
 • 2. SAmu 2009. március 23. 19:48
  „Gratulálok Feri Bátyám, csatlakozom az előttem szólóhoz!”
 • 1. tondaki 2009. március 23. 17:51
  „Kedves Feri Bácsi!

  Gratulálunk az újabb kiállításhoz és jó egészséget kívánuk. Sok ilyen emberre lenne szükség a mai elembertelenedett világban.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy siket férfi panaszai a sorstársak nevében is

Sopron - Nem kapnak kellő tájékoztatást az ingyenes lehetőségekről a siketek, és olyanokat is… Tovább olvasom