Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Nyolcezermilliárd forint fejlesztésre

Sopron - „Nyolcezermilliárd forint jut területfejlesztési célokra. Az ország két része között nagy a különbség” – mondta Sopronban Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
– A rendszerváltás óta azon dolgozunk, hogy egy modern, európai Magyarországot teremtsünk. Itt, a határ mentén úgy is fogalmazhatnék, hogy úgy éljünk, mint a szomszédaink Ausztriában – mondta Bajnai Gordon szakminiszter, aki a regionális fejlesztési ügynökség és az NYME Közgazdaságtudományi Kar által szervezett Területfejlesztési Szabadegyetem előadójaként járt kedden Sopronban.

– Azt is látjuk, hogy szomszédaink is kitartó, szívós munkával, szervezettséggel érték el életszínvonalukat. Nekünk sincs más lehetőségünk. Zálogunk a kitartó munka és az európai pozitív példák átvétele.

A miniszter hozzátette: az ország két része között nagy a különbség. Például a soproni régió fejlettségben az EU 60–70 százaléka körül van, míg a leszakadt térségeknél ez az arány alig 40 százalék. Kérdés, hogy az összes meglévő forrásból mennyit tud az ország fejlesztésre, a versenyképesség növelésére, és mekkora részt a hátrányok megszüntetésére fordítani.

„Az Új Magyarország Fejlesztési Terv nyolc-
ezermilliárd forintját úgy kell hasznosítanunk, hogy a leszakadt térségek felhozása mellett ne fogjuk vissza az élen haladókat" – zárta Bajnai Gordon miniszter.

Olvasóink írták

 • 3. Oklahoma 2008. március 26. 21:44
  „#2
  Egyetétve Veled még kiegészíteném azzal, hogy Bajnaiék nyilván tudják hogy mi szükség van a Nyíregyháza-Vásárosnamény autópálya megépítésére. Ebből Sopron, Szombathely, vagy éppen Zalaegerszeg gondolom sokat profitálhat. Miközben az ukrán kamionosok még azt a "szívességet" sem teszik meg hogy az országban tankoljanak.Szükségleteiket pedig az árokparton végzik.Budapest - Miskolc között több mint 25 éve villamosított a vasút, Győr -Szombathey között a mai napig nem az.”
 • 2. Gordon Blőd 2008. március 26. 20:01
  „Hát ezért kár volt eljönni Sopronba! Nesze semmi fogd meg jól! Valami konkrétumot ha lehetett volna esetleg hallani nem nem kérünk még egy szökőkutat meg mélygarázst. Egész pontosan azt szeretnénk tudni miért is vagyunk jó helyzetben amikor se Győr se Balaton felé nincs autópályánk. Pedig a tetü politikusok mindíg megígérték de valahogy csak nem akar elkészülni...
  Nézzétek meg azokat a településeket ahová rendes út vezet!”
 • 1. FREDDY/S 2008. március 26. 18:12
  „Igazságot Sopronnak!
  http://mvpp.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=99
  Ha Sopron Európa része akar lenni, akkor a 60-70%-kal sehol sincsen.
  Európa akkor egységes, ha egy szinten működik minden, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélygarázs: A Sopron Bank Burgenland nyitott a tárgyalásra

Sopron - A város tulajdonába adná a Petőfi téri mélygarázst – a beruházás finanszírozója… Tovább olvasom