Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Nyolcadszor rendezik meg a mentálhigiénés napokat

Sopron - Nyolcadik alkalommal szervezik meg a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban a mentálhigiénés napokat. A szociális szakemberek, a pedagógusok és a szülők körében népszerű előadássorozat idén is olyan témákat tárgyal, ami segíti őket a gyermekek és egymás jobb megértésében.
Mit kezd a pedagógus egy (vagy több) hiperaktív gyerekkel a harmincas osztálylétszámok mellett? Erre a kérdésre csakúgy választ kapnak az érdeklődők, mint arra, ki alkalmas a tanítói-tanári pályára, vagy miként tudja megőrizni a pedagógus motiváltáságát pályája során, illetve esztétikailag hogyan hat a tanár a gyerekekre. A gyermekek magatartászavarai is górcső alá kerülnek, méghozzá a nembeli, genetikai eltérések tükrében. Szó lesz a nevelők rejtett erőforrásairól is és a kiégés jelenségéről is. Előadóknak olyan neves szakembereket hívtak meg a szervezők, mint például dr. Czeizel Endre orvosgenetikus, dr. Bagdy Emőke egyetemi tanár vagy dr. Paál Emőke pszichiáter.

Szerdától három napon át műhelymunka során mélyülhetnek el a választott témakörökben a szakemberek, majd pénteken Boldizsár Ildikó mesekutató nyilvános előadása zárja az idei mentálhigiénés napokat, amelynek mottójául megfontolandó Rudolf Steiner-idézetet választottak a szervezők: „A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni, és szabadságban kell elbocsátani."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közjáték a Deák tér avatásán

Sopron - Kínos közjáték előzte meg a Deák tér hivatalos átadását tegnap. A polgármester nem tudta… Tovább olvasom