Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

NYME: százhetvenhárom frissdiplomás két karról

A diplomaosztón három oktatót miniszteri kitüntetésben részesítettek.

Frissdiplomás faipari mérnököket, iparitermék- és
formatervezőket, gazdaságinformatikusokat, mechatronikai mérnököket, építőművészeket, közgazdászokat, mérnök-közgazdászokat és jogász-közgazdászokat bocsátott ki pénteken a Nyugat-magyarországi Egyetem.

Doktoravatás – Az egyetem díszes jogaránál Kovács Tamás, Lukács Amarilla, Tóth Balázs István, Halász Katalin és Taschner Róbert tette le doktori esküjét. Fotó: Gosztonyi
Doktoravatás – Az egyetem díszes jogaránál Kovács Tamás, Lukács Amarilla, Tóth Balázs István, Halász Katalin és Taschner Róbert tette le doktori esküjét. Fotó: GosztonyiA Simonyi Károly Műszaki, Faanyag-tudományi és Művészeti Kar, valamint a Közgazdaság-tudományi Kar (KTK) összesen százhetvenhárom végzőse tett sikeres záróvizsgát – a két kar számukra rendezett összevont diplomakiosztó ünnepséget. (A KTK-n 134-en, a Simonyi-karon 39-en végeztek.)

Az alkalmon prof. dr. Faragó Sándor, az NYME rektora az egyetemi tanulmányok utáni továbbképzések fontosságára hívta fel a figyelmet, mondván, a karok kapui továbbra is nyitva állnak a végzettek előtt. Dr. Fábián Attila, a KTK dékánja a kar nemzetközi, illetve hazai vállalatokkal való kapcsolatainak bővüléséről szólt, s részletezte a közgazdász- és a mérnöki pálya közös pontjait.

Dr. Alpár Tibor, a Simonyi-kar dékánja kiemelte: ezen a néven először osztanak ki diplomát, miként a zalaegerszegi mechatronikai képzésük is először ad végzett mérnököket.

A diplomaosztón három oktatót miniszteri kitüntetésben részesítettek: Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet dr. Molnár Sándor nyugalmazott egyetemi tanár és Soltra E. Tamás egyetemi docens, szobrász- és éremművész vehetett át, míg Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést kapott Mészáros György, a Simonyi-kar Alkalmazott Művésze-
ti Intézetének nyugalmazott egyetemi docense.

Doktoravatás is emelte az ünnepi esemény rangját: a két kar doktori iskoláiból összesen öten szerezték meg a tudományos fokozatot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Opel-motorral gyarapodott a Vas-Villa’

Opel-motorral és sebességváltóval gazdagodott a soproni Vas-Villa’-szakközépiskola. Tovább olvasom