Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > NYME: Kikapcsolták az áramot

NYME: Kikapcsolták az áramot

Felhalmozott tartozás miatt az áramszolgáltató szerdán kikapcsolta a villanyt a Nyugat-magyarországi Egyetem egyes épületeiben.

munkatársunktól - 2012.07.12. 08:25
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Három nap haladékot kapott az intézmény számlája rendezésére. Egyik pillanatról a másikra, sorban sötétültek el a számítógépek képernyői és némultak el a vonalas telefonok. Elsőként az Alkalmazott Művészeti Intézet tömbjét, majd az Erzsébet utcai közgazdaság-tudományi kart érintette az „áramtalanítás".

Az Alkalmazott Művészeti Intézetben csak a portás maradt a helyén, áram nélkül ugyanis senki nem tudott dolgozni. Fotó: Magasi
Az Alkalmazott Művészeti Intézetben csak a portás maradt a helyén, áram nélkül ugyanis senki nem tudott dolgozni. Fotó: Magasi


– Jómagam éppen a rektor úrnak írtam e-mailt képzésszervezési ügyben, amikor hirtelen megszűnt létezni a számítógépem – közölte dr. Székely Csaba, a közgazdaság-tudományi kar dékánja.

Hipságh Gyöngyi oktatásszervező épp a szakirányú továbbképzések reklámkampányán dolgozott, amikor leállt az áramszolgáltatás. – Azt hittem, valami lecsapta a biztosítékot, kerestük is a hiba forrását – mesélte. – Végül megtudtuk, hogy központilag kikapcsolták az épületet az áramszolgáltatásból.

Az egyetem gazdasági főigazgatója vidéki útja miatt tegnap elérhetetlen volt. Megkérdeztük volna tőle, mekkora az intézmény áramszámla-tartozása, hogy a szolgáltató végül a kikapcsolás mellett döntött. Úgy tudjuk, a mosonmagyaróvári kart is érintette a héten az áramtalanítás. Az
E.ON szóvivője, Egyházi Nikolett elmondta, ők csak a vezetéket biztosítják az egyetemnek, az intézmény más áramkereskedővel áll szerződéses kapcsolatban. A megnevezett áramszolgáltatónál ugyanakkor csak a telefonos ügyintézőig jutottunk, tovább nem. Pedig szerettük volna megtudni, a kikapcsolás csak a mosonmagyaróvári és a soproni, vagy az egyetem valamennyi intézményét és épületét érinti-e, köztük a győrit. A legfrissebb hírrel összefüggésben rákérdeztünk volna, hogy valóban adnak-e három nap haladékot az egyetemnek. Mekkora részfizetés mellett nyitnák meg az áramcsapot?

Azt is megtudakoltuk volna, hogy mennyire egyedi, vagy éppenséggel országos jelenséggel állunk-e szemben. Ugyanis információink szerint az egyetem nem kapta meg azokat a pénzeket, amelyek áthidalhatták volna a gondokat. Egyes vélekedések szerint kormányzati lépésekre van szükség, mert összetett problémáról van szó, pont a felvételik időszakában.

Értesüléseink szerint az egyetem intézkedett, hogy mielőbb visszaálljon az áramszolgáltatás a kikapcsolt fogyasztási helyeken.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 59 hozzászólás
Moderálásra küldöm 59. hneili 2012.07.24. 15:45

Remek spórolási lehetőség az ELMŰ új hűségprogramja is ! Bár ez gondolom csak magánszemélyeknek elérhető, biztos lehetne valami hasonlót intézni az intézményeknek is!
De addig is, nehogy mi is így járjunk én ikább befizetem időben a számlám, hogy máshol spórolhassak :)
http://www.aram.hu/husegprogram/informaciok

Moderálásra küldöm 58. hintapalinta 2012.07.19. 10:42

Abalajobb: hm, téged kirúgtak, hogy ilyen könnyedén beszélsz erről?

Moderálásra küldöm 57. Lacee86 2012.07.15. 11:14

Elég szomorú, h már itt tartunk a mai Magyarországon...

Moderálásra küldöm 56. Ovinkor 2012.07.15. 09:57

54. Abalajobb 2012.07.13. 16:48
Én úgy hallottam, hogy a legtöbb karon óriási leépítések voltak. A fő gond inkább az, hogy hatalmas beruházások, építkezések, fejlesztések voltak, de a lecsökkent hallgatói-oktatói létszám mellett ezek kihasználatlanok és pénznyelők. A megnyert pályázatok pénzei sem érkeznek időben, s persze a gazdálkodásban is lehetnek hibák. De nem az oktatói-kutatói létszám túl magas. Az egyetem számos területen túlvállalta magát, s most részben az áldásos kormányzati tevékenység, részben belső hibák miatt képtelen ezt finanszírozni. De aki esetleg ott dolgozik, megcáfolhat.

Moderálásra küldöm 55. himbi 2012.07.14. 19:38

Kifizetik vagy kifizették a villanyszámla elmaradást. Ez eddig rendben is lenne. De... ha eddig nemvolt pénz akkor most honnan lesz? Valahonnan ezt a pénzt elvették? Honnan? A jövő hó elején járó bérekből? Esetleg a bérek közterheit nem fizetik majd be időben? Bennem most ilyen gondolatok vetődtek fel. Vagy ha sehonnan nem vettek el pénzt akkor eddig miért nem fizettek rendesen?

Moderálásra küldöm 54. Abalajobb 2012.07.13. 16:48

Ideje lenne a pazarlást megszüntetni. Rengeteg felesleges pénz megy el bérekre, szükségtelen kiadásokra. Fele létszámmal, kevesebb költséggel is müködne az egyetem. Ennek kellene utánanézni.

Moderálásra küldöm 53. bali00004 2012.07.13. 16:17

azért Hoffman Rózsa látogatásakor ........húúú....az milyen lett volna ha kikapcsolják?:-) mikor a "szent" igét hirdeti?:-) és a végrehajtó besétál, és felolvassa a követelést!:-)))

Moderálásra küldöm 52. bali00004 2012.07.13. 14:10

minden Fideszes vigyen egy sörös üveget, és még mindenki hozzon magával még egyet! Mert sokan vagyunk, de nem elegen!:-) az üvegeket beváltják, és kész is a pénz! A NAGY SOPRONI ÜVEG GYŰJTÉS! kész is az új akcióterv. a pénzt meg költsék a villanyra. szedjenek belépőt a botanikus kerteben.... a Kőhidai rabok, tekerjenek áramfejlesztőket....a Fideszes szavazók a bérükből 10%utaljanak át az egyetemnek. a HIT gyülinél működik. egy cég! :-) és a nagy vezér lelkesítő DAKOTA közmondásai még jobban fog mindenkit ösztökélni a nemes cél érdekében. és ezekért a tanácsokért még nem is kérek pénzt! ingyé adom!:-) nem 3.000.000 Ft-ért. ja, és ezt is tegyék hozzá.....:-)

Moderálásra küldöm 51. kissferencné 2012.07.13. 11:33

S még annyi, lehet mindig az éppen aktuális kormányt szidni, de akkor se lesz jobb,ja ésengem is lehet szidni:)))))

Moderálásra küldöm 50. kissferencné 2012.07.13. 11:25

Egy egyszerü vélemény, ha én nem fizetnék nekem is kikapcsolnák és gondolom még sok más embernek is, nincs ebben semmi, tuti kaptakmár fe lszolitást miért nem oldották meg valahogy, amit elhasználunk azt fizessük is ki, jo lehet hogy drága ma már a viz gáz stb de hát régenisazvolt


59 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...