Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

NYME: egy pogány vallomása

A Nyugat-magyarország Egyetem diákjainak életébe enged bepillantásat Fodor Zsófia első éves vallomása. Sopronban még mindig fontos a selmeci hagyományok ápolása.

„Elsős egyetemistának lenni nem könnyű. Sok új inger éri az embert távol a családjától, és még tanulni is többet kell, mint a középiskolában. Ez persze mindenhol így van. Miben különbözik akkor a soproni egyetem, az egyetemi élet?

Ha valaki a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója lesz, akkor esélyt kap arra, hogy részese legyen az egyetem életében meghatározó szerepet játszó hagyományoknak. Az ide kerülő elsősökből az egyetemi ranglétra alsó lépcsőfokán álló pogányok lesznek.

Nekik az „Isteni Fényben Tündöklő Dicső Firmák" segítenek a hagyományok megismerésében és abban, hogy a közösség teljes értékű tagjává válhassanak. Ők azok, akik időt és energiát nem sajnálva próbálják meg kiemelni a pogányokat a sötétségből, amire a Baráti Társaságok tanszékei kiváló alkalmat nyújtanak. Itt a pogányok megismerhetik a Firmákat, egymást, és megtanulnak egy csapatként dolgozni.

Mindamellett, hogy az újdonsült hallgatók a hagyományok megismerésére fordítják idejük egy részét, nem hanyagolhatják el az egyetemi tanulmányaikat sem. Így ez az időszak rendkívül zsúfolttá válik. Felmerül a kérdés, hogy valójában megéri-e végig csinálni?

A válasz: Igen. Hiszen ezáltal az ember részesévé válik valami különlegesnek. Nem csak megőrzi azt, amit a történelem viharai próbáltak eltörölni, hanem egy olyan társaság részesévé is válhat, ahol az ember számíthat a másikra. Legyen az egy nem sikerült tantárgy, szerelmi bánat vagy csak egy unalmasnak ígérkező hétvége.

Az ember sosem lesz egyedül. Ez nem csupán az egyetemi évekre igaz, de a nagy betűs életre is. Mert itt a barátságok egy életre szólnak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is fellép a Lord of the Dance

Ismét miniturnét tesz Magyarországon jövő tavaszi európai koncertsorozata keretében a Lord of the… Tovább olvasom