Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

NYME: egy hétig tolják a rönköt

tölgyfa rönköt tolnak soproni és miskolci egyetemisták Székesfehérvárra, az NYME-ről levált geoinformatikai karra, örök barátságuk jeléül.
  
A rönk útja
A farönk a Sopron, Fertőszentmiklós, Vág, Pápa, Bakonybél, Dudar, Bodajk útvonalon kerül Székesfehérvárra, egy hét múlva.
Erdő- és faipari mérnökhallgatók, valamint Miskolcról érkezett bánya-, illetve gépészmérnök-hallgatók, összesen huszonhatan, vállalkoztak a nagy feladatra.
Közel kétszáz kilométeren át Székesfehérvárra tolnak egy mívesen faragott, ötven centiméter átmérőjű, három méter hosszú tölgyfa rönköt.
– A székesfehérvári geoinformatikai kar idén került át a Nyugat-magyarországi Egyetemtől az Óbudai Egyetemhez – mesélte az akció hátteréről Domokos Gábor főszervező, az erdőmérnöki kar hallgatója.

Az első métereknél rektor, dékán és dékánhelyettes is segített. Fotó: Magasi
Az első métereknél rektor, dékán és dékánhelyettes is segített. Fotó: Magasi


– A soproni és a miskolci egyetemisták szerint a székesfehérvári hallgatók továbbra is selmeci diákok maradnak. Ezt megpecsételendő és erőt adva a folytatáshoz, gondoltunk arra, hogy faragott tölgyfa rönköt tolunk el a székesfehérvári karra.

Tanúbizonyságot szeretnénk adni összetartozásunkról és barátságunk erejéről. A tervek szerint Sopron, Fertőszentmiklós, Vág, Pápa, Bakonybél, Dudar, Bodajk és Székesfehérvár útvonalon egyhetes kemény túra után érkezünk meg Székesfehérvárra, ahol az egyetem területén a rönköt örök helyére állítjuk.

Az indulás első métereinél dr. Faragó Sándor rektor, dr. Alpár Tibor, a Simonyi-kar dékánja és dr. Jánoska Ferenc, az erdőmérnöki kar dékánhelyettese segítette tolni a rönköt a fiataloknak.

Nem ez az első  kihívás
Az egyetemisták nagy vállalásai a bányász-erdész barátság kifejezésével kezdődtek. A bányászhallgatók egy csillét toltak Miskolcról Sopronba 1989-ben.

Került azóta csille Miskolcról Dunaújvárosba, Sopronból rönköt toltak Miskolcra és Dunaújvárosba, valamint 2006-ban Sopronból és Miskolcról együtt utazott
egy csille és egy rönk Selmecbányára


           

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Und - Találkoztak a nemzetiségek

A kétnyelvű szentmisét megelőzően új rendezvényházat avattak, amely zsúfolásig telt a műsorra. Tovább olvasom