Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Nyitott kérdések az új városvezetésről

Sopron új polgármestere, Walter Dezső máris túl van több külföldi delegáció fogadásán, ugyanakkor készül a november 4-i első közgyűlésre, tanulmányozza a lezárt és a folyamatban lévő ügyeket, tájékozódik.
Az új testület működésével kapcsolatos tárgyalások levezetését, az együttműködés feltételeinek meg határozását Walter Dezső polgármester az MSZP helyi elnökére, Kránitz László országgyűlési képviselőre bízta, ugyanakkor – mint elmondta – az alpolgármesterek számáról és személyéről szóló döntést megtartotta magának. „De ne menjünk a dolgok elébe" – mondja a polgármester, aki annak a nyilvánosságra hozatalát sem akarja el kapkodni, hogy milyen változásokat tervez a hivatalban.

– Egyelőre tájékozódom, máris sok a programom, de közben át kell vennem a hivatalt, tanulmányozom a folyamatban lévő önkormányzati ügyeket s a lezártakat is – mondta el Walter Dezső, akitől megtudtuk, november 4-én dél után alakul meg hivatalosan Sopron képviselő-testülete, a városvezetés itt teszi le majd az esküt, a képviselők itt veszik át mandátumukat, emellett már aktuális kérdésekben döntéshozatalra is sor kerül. Kránitz László egyelőre nyitott kérdéseknek nevezte a változásokat, az együttműködés mikéntjeit és az alpolgármesterek személyét. Mint mondta, folynak az egyeztetések, melyek eredményét csütörtökön sajtótájékoztatón tárják a nyilvánosság elé.

– Az azonban biztos – jelentette ki az MSZP helyi elnöke –, hogy nem akarjuk az ellenzék jogait korlátozni, nem akarunk pártpolitizálást folytatni a közgyűlés ben, s konstruktív együttműködés re törekszünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gimesi Szabolcs visszalép

Eltérő stratégiával, de készülnek négyéves munkájára és szerepére a soproni ellenzékiek, azaz a… Tovább olvasom