Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nyitás Selmecbánya felé

A soproni városvezetés arra törekszik, hogy a lakosság is profitáljon a testvérvárosi kapcsolatokból, amelyekre idén közel hárommillió forintot szánnak.
– Szeretnénk további lendületet adni Sopron testvérvárosi kapcsolatainak. Célunk, hogy ne pusztán a protokollesemények résztvevői, hanem a lakosság is élvezze ezek előnyeit – mondta Abdai Géza soproni alpolgármester. – A testvérvárosok nemcsak a nyelvtanulás hathatós bázisai lehetnek, hanem – immár beleértve az erdélyi Medgyest – turisztikai szempontból is nagy lehetőségeket rejtenek. Indítványozzuk, hogy a testvérvárosok olyan közös partnerkártyát vezessenek be, amelyek segítségével kölcsönösen kedvezményes szállás- és étkezési lehetőséghez juthatnánk egymás településein. A részletek kidolgozása még a jövő feladata.

Amennyiben sikerül elfogadtatni a finn Seinejoki, a japán Kazuno, a német Kempten, Brennberg és Bad Wimpfen, az olasz Bolzano, a svájci Rohrschach, az izraeli Eilat, az osztrák Kismarton és az erdélyi Medgyes városvezetésével a javaslatot, újabb távlatok nyílhatnának a turizmus területén.

– Történelmi adósságot törlesztenénk Selmecbánya felé, ha kiépíthetnénk velük a testvérvárosi kapcsolatot – fűzte hozzá Abdai Géza. – Dr. Fodor Tamás polgármester ilyen szándékkal tett látogatása kedvező visszhangot váltott ki, úgy tűnik, lesz folytatás. Ugyanígy Spártával és az olasz Montespertolival is erősödnek a partnerkapcsolatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulatot vehet a regionális tévé ügye

A háttérben hónapok óta tart a birkózás az MTV soproni regionális stúdiójáért. A legújabb fejlemény, hogy a korábbi nyilatkozatokkal ellentétben lehet, mégsem lesz önálló a stúdió, minden marad a régiben, vagyis a Pannon-Sopron Kft.-vel újítja meg lejáró szerződését az MTV. A hír azért meglepő(?), mert még egy hónapja sincs, hogy az MTV szóvivője épp az ellenkezőjét mondta. Tovább olvasom