Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Nyitás a keleti piacok felé

A szervező szerint a vártnál jobban sikerült az első alkalommal Sopronban megrendezett üzletember-találkozó, ahol a közép- és kelet-európai régió politikusai és üzletemberei egyeztettek ausztráliai partnereikkel.
Fritz Péter ausztrál vállalkozó beváltotta ígéretét: bár a soproni inkubátorház-üzlettől a városvezetés döntése miatt elesett, itt szervezte meg azt a konferenciát, amelyen a résztvevők megismerkedhettek az ausztráliai üzleti lehetőségekkel. A találkozón részt vett többek között Kovács Kálmán informatikai miniszter, román kollégája, Dan Nica és Richard Alston ausztráliai miniszter, valamint több ország budapesti nagykövete, tanácsadók és vállalatvezetők.

Sikeres találkozó

A konferencia, ahogy Fritz Péter fogalmazott, a lehetőséget kínálta fel a részt vevő országok képviselőinek, hogy az üzletről tárgyaljanak. Egyrészt a befektetők kaptak hasznos információkat arról, hogy a kelet-közép-európai régióban milyen kiaknázatlan lehetőségek kecsegtetnek profittal, másrészt – és inkább ez kapott hangsúlyt – a térség üzletemberei kínálhatták széles körben portékáikat.

Intenzívebben a világpiacon

Mohácsi Béla helyettes államtitkár szerint a soproni fórum legnagyobb eredménye, hogy a magyarországi cégek intenzívebben léphetnek ki a világpiacra, mint eddig. „A környező országokkal természetes hazánk üzleti kapcsolata, de nem feledkezhetünk meg a távolabbi országokról sem. A magasabb szintű politikusi egyeztetés sem mindig elég, bár előkészíti a kapcsolatokat, ám a konkrét eredmények, maguk az üzletek a gazdaság szereplőin múlnak" – nyilatkozta a Kisalföldnek a politikus.
Nos, az üzletembereken nem múlt a találkozó sikere. A délelőtti eszmecserét követően konkrét üzletkötésekre is sor került. Ludas László cége például arra szerződött, hogy a magyarországi vállalkozásokat közvetítsék a távol-keleti, az ausztrál és a csendes-óceáni régió piacaira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Walter Dezső az eltűnt székek nyomában

– Arra vállalkoztam, hogy megállítom a város vagyonvesztését és megmentem értékeit –… Tovább olvasom