Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Nyilvánosságot kér mélygarázsügyben

Sopron - A mélygarázsügy teljes nyilvánosságát szorgalmazza a regionális közigazgatási hivatal – derült ki az intézmény hivatalvezetője által Nagy Tamásnak (MDF) küldött levélben. Amennyiben nem teljesül, a képviselő a bírósághoz fordul.
Nagy Tamás, az MDF soproni vezetője, önkormányzati képviselő megkapta a regionális közigazgatási hivatal állásfoglalását, melyben a mélygarázsperhez kapcsolódó ügyvédi megbízási szerződés nyilvánosságát szorgalmazza a hivatal. Mint ismeretes, Nagy Tamás azután kért állásfoglalást, hogy a soproni polgármesteri hivatalban titoktartási nyilatkozat aláírása mellett is csak részlegesen ismerhette meg a perben a város képviseletével megbízott ügyvédi irodával kötött szerződés részleteit. A közigazgatási hivatal kiáll a képviselő azon álláspontja mellett, hogy az önkormányzat vezetőinek kötelessége tájékoztatni nemcsak a képviselőket, de minden soproni polgárt az ügyvédi szerződés tartalmáról, mivel az közérdekű adatnak minősül és az üzleti titokra való hivatkozással sem zárható el a nyilvánosság elől.

– Kérni fogom a titoktartási nyilatkozat alóli felmentésemet a városvezetéstől, illetve megismétlem a kérésemet a szerződés teljes megismerése iránt – mondta el a képviselő.

Amennyiben erre 15 napon belül nem kapok érdemi választ, a megyei bírósághoz fordulok a demokrácia védelmében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vért adtak a rendvédelmi szervek tagjai

Nyílt napot tartottak a rendvédelmi szervek munkatársai a hétvégén. A vám- és pénzügyőrség, a… Tovább olvasom