Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Nyílt nap a mentőknél

Sopron - Az Országos Mentőszolgálat 60. évfordulója alkalmából mentőnapot tartanak Sopronban a Selmeci utcában. Szombaton bárki beülhet a mentőautókba, beszélgethet az életmentőkkel.
A Nyugat-dunántúli Mentőszervezet, a soproni mentőállomás, a világnapját ünneplő Vöröskereszt Soproni Területi Szervezete, valamint a tízéves Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány nyílt napot tart az OMSZ hatvanéves évfordulója alkalmából szombaton 10-től 15 óráig a Káposztás utcai sporttelep Selmeci utcai aszfaltozott területén.

Az érdeklődők megtekinthetik a mentőautókat, lesz elsősegélynyújtó tanfolyam, valamint szív- és érrendszeri rizikószűrés kardiológus szakorvos vezetésével, megmutatják, hogyan lehet újraéleszteni, baleseti sérültet ellátni és lehetőség lesz véradásra is. A tűzoltóság szintén több gépjárművel vesz részt a programban. A Habakuk Bábszínház műsora a kicsiket szórakoztatja majd 10.30 órától, a Strokes ütőegyüttes pedig délben lép fel. Mentési bemutatókat tartanak a tűzoltóság és a rendőrség közreműködésével 13 órától, egy órával később pedig a Juventus Fúvószenekar produkciójának tapsolhatnak a vendégek.

Nyitott kapuk lesznek a mentőállomáson is, az érdeklődőknek ezen a napon szívesen megmutatják, honnan és hogyan indulnak a szirénázó autók.

– A rendezvény célja, hogy bepillantást engedjünk a nagy múltú, a világon az egyik legjobban szervezett szolgálat, az OMSZ működésébe – mondta el a Kisalföldnek dr. Erdélyi Miklós, a soproni mentőállomásvezető. – Szeretnénk kedvet ébreszteni a munkánk iránt is érettségizett, segíteni akaró és tanulni vágyó fiatalemberekben. De a mentőnap legfontosabb küldetése az, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra: jó szándékkal és az elsősegély-nyújtási alapismeretek birtokában sokat tehetünk embertársainkért – amíg a mentő megérkezik.

Olvasóink írták

  • 2. VE 2008. május 12. 22:28
    „Idén nagyon jó volt a mentő nap! köszönöm a szervezőknek!
    még egy-pár bemutatót szervezhettek volna! De összességében minden első osztályúan meg volt szervezve”
  • 1. Véradó 2008. május 11. 13:01
    „Tetszett és jó volt a tegnap mentő nap a Káposztás utcában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzcsap a Sarudi utca tervezett nyomvonalában

Sopron - A Sarudi utca tervezett nyomvonalában épített tűzcsapot a soproni vízmű. Kiderült, nem volt… Tovább olvasom