Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

Nyílt nap a Faipari Mérnöki Karon

Pénteken 10 órai kezdettel tartja a Nyugat-magyarországi Egyetem a Faipari Mérnöki Kar Nyílt Napját. Lesz széktörés, ablakkínzás, és informatikus nyílt nap is.

A Faipari Mérnöki Kar nyílt napjának ünnepélyes megnyitóját az egyetem főépületének (B épület) 7-es számú tantermében tartják, ezután általános tájékoztatót kapnak az érdeklődők. Három különböző helyszínen a műszaki, informatikus és művész képzés mutatkozik be egész napos, tartalmas programokkal.


A műszaki képzés programjainak keretein belül lesz széktörés, ablakkínzás, faanyagvizsgálati módszerek bemutatása, irányítástechnika az ország legmodernebb FESTO oktatólaboratóriumában és még nagyon sok érdekesség.

Az Informatikus Nyílt Nap 11 órakor kezdődik az Egyetem GT épületének 021-es nagytermében, a különböző bemutatókon pedig egészen 16 óráig vehetnek részt az érdeklődők, ahol az egyetemi hallgatók munkáin, számítógépes programjain kívül középiskolás diákok is bemutatják az informatika területén elért eredményeiket.

A művész képzés bemutatására az Alkalmazott Művészeti Intézet felújított Deák téri épületében kerül sor, ahol a különböző, országos elismeréseket és díjakat szerzett hallgatókkal és munkáikkal találkozhatnak az érdeklődők.

Faipari Mérnöki Kar – Kari Nap
2008. november 14.
A műszaki képzések bemutatása
10.00 Mit tud a Faipari Mérnöki Kar?
(Általános ismertető a képzésekről – sok-sok érdekes információval és illusztrációval)

10.20 Egy megHÖKkentő tájékoztató
(Kolesz, ösztöndíj, hagyományok, stb. – a diákélettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók a HÖK tolmácsolásában)

10.40 Jurassic Park FMK módra
(Óriás rovarok, fák, pollen szemcsék nagyon közelről – az elektronmikroszkóp alatt!)

11.00 A robotok támadása
(Automatizálás és irányítástechnika fels,fokon – az ország legmodernebb FESTO oktatólaboratóriumában!)

11.20 A Nagy Durranás
(Hogyan kezdődik egy ház összeomlása? A szerkezetvizsgáló laboratóriumban kiderül!)

11.40 Székzúzás, ablakkínzás, szekrénynyúzás...
(Bútor törésvizsgálatok a várbötönben… bocsánat, a FAIMEI Laborban)

12.10 A fába látó mágusok
(Roncsolásmentes faanyagvizsgálati módszerek – amelyekkel akár a fa törzsébe is belenézhetünk!)

12.30 "Ládikó vagy lóca lesz a szőke deszkaszál
(Látogatás a Faipari Tanműhelyben – ahol a hallgatók találkoznak a régi és a modern technológiával.)

További információk a karról, a képzésekről, a felvételiről: www.fmk.nyme.hu


Informatikus nyílt nap
2008. november 14.
10.30–16.00

A tavalyi sikereken felbuzdulva az intézet immár második alkalommal rendezi meg az Informatikus Nyílt Napot Sopronban, a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának keretein belül.

Ebből az alkalomból bemutatják a patinás kar egyik legújabb egyetemi képzését, az Intézetben folyó oktató- és kutatómunkát, a várossal és környékével, valamint más országos hírű hasonló intézményekkel kialakult szakmai kapcsolatokat. Az Informatikus Nyílt Nap a kari nyílt nappal egyidőben, de önálló rendezvényként kerül megrendezésre.

A fejlődést és az eredményeket a hallgatók eredményein keresztül mutatják be. A gazdaságinformatikus (GAIN-os) hallgatók bemutatják eddigi, informatikusi pályán elért eredményeiket, legyen szó egyetemi, vagy azon kívüli érdemekről. A rendezvényre azonban az egyetemről, a városból és a térségből másokat is várnak. Szeretnék ugyanis, ha ez a kiállítás nem csupán az Intézetről és a gazdaságinformatikus képzésről szólna, hanem egy igazi térségi Informatikai Nyílt Nappá válna.

Örülnének ezért, ha az Egyetem más szakjainak olyan hallgatói, a régió olyan középiskolásai, informatikai kötődésű tanulói is megjelennének, akik szakterületükön az informatikát sikeresen használják, akik valami érdekes alkotást (programot, honlapot, programvezérelt eszközt stb.) hoztak létre. Szeretnék, ha a térség informatikát művelő és alkalmazó
fiataljai között olyan érdemi, hosszú távú szakmai és személyes kapcsolat is kialakulna, amely hozzájárulhat a sikeres pályaválasztáshoz, valamint az informatika alkalmazásán alapuló, kölcsönösen eredményes munkához. Szeretettel várnak ezért minden GAIN-os hallgatót, minden soproni és a régióban tevékenykedő érdeklődőt, egyetemi hallgatókat és oktatókat, középiskolás diákokat, szülőket, tanárokat, ismerősöket
és barátokat!


http://inf.nyme.hu
http://nyiltnap.inf.nyme.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hidvégi Mihály a soproni keresztrejtvényfejtő bajnok

Sopron - Nyolc év kihagyás után, rangos keresztrejtvényfejtő versenyen indult a soproni Hidvégi… Tovább olvasom