Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Nyílt levél Walternek

Sopron - Walter Dezsőnek címzett nyílt levelet terjeszt egy ismeretlen Sopronban. A levélládákba dobott gépelt írás arra kéri az expolgármestert, járjon el a mélygarázs és a ki nem fizetett alvállalkozók érdekében.
Csak találgatni lehet, milyen szándék vezeti azt az ismeretlent, aki több ezer példányban terjeszti a városban a Walter Dezsőnek szóló nyílt levelet. A volt polgármester címét nem lenne nehéz kideríteni, elérhető a vállalkozásain keresztül is, így tehát nyilvánvaló, nem csak neki írták a levelet, sokkal inkább széles körű információközlésről, esetleg hangulatkeltésről van szó.

„Felkérjük Önt, a beruházás kezdeményezőjeként, korábbi polgármesterként, hogy járjon el annak a 600 családnak az érdekében, akik nem kapták meg járandóságukat a Petőfi téren elvégzett munka ellenében, illetve közvetítsen annak érdekében, hogy a soproniak számára használhatóvá váljon ismét a Petőfi tér és az alatta megépült magántulajdonú mélygarázs" – olvasható a levélben, amelynek szerzője annyit árul el magáról, hogy ott volt a november 18-i mélygarázsfórumon és azt is közli, ki kinek mennyivel és miért tartozik. A levél aláírása: „Hatszáz család és az építkezést túlélő, a mélygarázsban reménykedő adófizető soproniak".

Walter Dezsőben, mint a Kisalföldnek elárulta, vegyes érzelmeket váltott ki a nyílt levél. Egyrészt átérzi és megérti a kárvallott családok és az alvállalkozók érzéseit, másrészt úgy gondolja, szakmai, jogi és műszaki kérdéseket mos össze a levélíró pletykaszintű információkkal. – Úgy gondolom, ez is a 2006. október elseje után hatalomra jutott vezetés eddigi hozzáállásának és rosszindulatának a következménye – mondta el a volt polgármester. – Mit tehetnék? – tette hozzá. – Mint az aláírók is tudják, jelenleg nem én vagyok a polgármester, így az eseményeket csak kívülállóként, fájó szívvel tudom követni.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. valaki13 2008. december 08. 07:19
  „Isten hozott a kenőpénzek országában

  Nem igazán izgat senkit sem a december 9-i Korrupcióellenes Világnap, a korrupciót az élet éppen olyan természetes részének tekintjük, mint a csapból folyó vizet. A látványos megvesztegetések mellett létezik a megélhetési korrupció hálója, amely átszövi az egész országot, a gazdaság integráns része lett.

  ,,Legszívesebben rájuk robbantanám a parlamentet"
  - dohog a szelídszavú virágárus az egyik bevásárlóközpontban, miközben elrendezi a broméliákat.
  Épp felizgatta magát, miután aláírta azt az ívet, amelyen egy magánszemély népszavazást kezdeményez, hogy az országgyűlési képviselőknek is csak a számlával alátámasztott kiadásai után járhasson költségtérítés.
  A parlamentben fogadták el nemrégiben azt a javaslatot, amely szerint a képviselőknek továbbra is jár az adó- és tb köteles alapilletményükön túl, az azt néha többszörösen is meghaladó és eddig teljesen adómentes költségtérítés.

  A politikusok ,,nagy" gesztusa a társadalom felé az, hogy ezután 15 százalékos adót fizetnek a költségtérítés után, miközben ez a rezsim - az eva-t is beleértve - minden létező hazai rendszer közül a legkedvezőbb, ráadásul a költségeiket továbbra sem kell számlával igazolniuk.
  ,,Nekem vajon milyen költségeimről nem kell számlát kérnem,
  és
  mit kapok az APEH-től ha nem adok számlát?"
  - dühöng a virágárus, a cserepek pedig csörögnek-zörögnek az apró helyiségben.
  Halkan megjegyzem ugyan az eva-t, mint a kisvállalkozások számára - igaz a magasabb kulccsal - lényegében hasonló lehetőséget biztosító törvényes megoldást, de a szúrós szemek elől jobbnak látom gyorsan elhagyni a terepet.
  A Transparency International (TI) nemzetközi szervezet évről-évre december 9-én tartja a korrupció-ellenes világnapot. Miközben a Magyar Kártya Napjától (december 29.) a Rejtvényfejtők Világnapjáig (február 3.) minden létező világnapot minden évben megülünk idehaza is, valahogyan senkinek sem tűnt föl, hogy ez eddig kimaradt.

  A feledékenység nem véletlen.

  A korrupciót természetesnek, sőt amolyan természeti adottságnak tekintjük, ami ellen felesleges küzdeni, mert volt, van és lesz, mint télen a hideg.

  A TI felmérései ezzel szemben azt bizonyítják, hogy a messziről büdös nagy ügyleteken túl - ideértve a közbeszerzéseket, állami megrendeléseket, a Gripen megaüzletétől a Király utcai házak százmilliós elcsalásáig - a hazai korrupciós mechanizmusok nagy része a mindennapi kis ,,megalkuvások" óriáshálójából áll.
  Ennek a hálózatnak az egyik része az, amit megélhetési korrupciónak hívunk, a magánszemélyek és vállalkozások - vagy akár a cikk elején idézett képviselők - kisebb nagyobb döntései, amiket annak érdekében hoznak, hogy meg tudjanak élni.
  A kis- és középvállalkozások közül sokan feketén foglalkoztatnak embereket, fiktív számlákkal tüntetnek el költségeket, vagy egyszerűen adót csalnak, mert különben lehúzhatnák a rolót.
  A politikusok nem mernek a választóik szemébe nézni, nem mondják azt, hogy a jó döntésekhez képzett és jól fizetett szakemberek kellenek, tehát legyen magasabb és persze adóköteles a fizetésük, ami valamivel többe kerül mindannyiunknak, hanem álszemérmes és csalárd megoldásokat keresnek.
  Az ilyen megalkuvások és hazugságok rendszere miatt kapnak (és várnak el) csúszópénzt a parkoló őrök, hálapénzt az orvosok és ,,ösztönzőt" a gyors ügyintézésért az önkormányzai építési osztályvezetők.
  A virágárus felháborodása érthető, a politikusok felelőssége óriási, de december 9-én érdemes lenne egy napra neki is és mindannyiunknak elgondolkodni a mindennapi kis döntéseinken. A TI azt szeretné, ha erre az egy napra korrupciómentesek lennénk, nem adnánk és nem fogadnánk el hálapénzt, csúszópénzt, nem törekednénk jogtalan előnyökre, kérnénk és adnánk is számlát mindenért.
  És nem utolsósorban elmélkednénk egy kicsit azon, hogy mielőtt mindig másokban (korrupt hivatalnokokban, szemérmetlen politikusokban, offshore-ba menekülő vállalatvezetőkben) keresnénk a problémák gyökerét, mi magunk mit teszünk, és mit nem teszünk - és nem csak a korrupciómentes világnapon.

  Forrás. HVG Online”
 • 32. valaki13 2008. december 07. 10:58
  „A VÁROSI és az ORSZÁGOS ,,ELIT" ( BAL és JOBB OLDALI ), ILLETVE AZOK AKIK MAGUKAT ANNAK TARTJÁK, MEGTETTE AZT AMIT ( számonkérés és felelőségre vonás nélkül ) MEGTEHETETT ( ahelyett, hogy a város és az ország, valamint a lakosság jobb helyzetéért, előbbre jutásáért tevékenykedtek volna, CSŐDKÖZELI ÁLLAPOTOT IDÉZTEK ELŐ!!!!!) - AZ EREDMÉNY MINDEN SZINTEN ÉRZÉKELHETŐ!!!!

  AZ EREDMÉNYE TEVÉKENYSÉGÜKNEK LÁTSZIK - ELVÉGRE A NEGATÍV EREDMÉNY IS EREDMÉNY.

  Az ,,ELIT"
  amely
  magas eszmékre, vallási és morális értékekre hivatkozik,
  de
  azokat nem veszi komolyan,

  és

  megvalósításukat meg sem kísérli.

  Most már talán itt az ideje, hogy megkísérelje.


  MI EZ A DÜBÖRGÉS??? - CSAK NEM A LEJTŐN MEGYÜNK LEFELÉ?????
  1956 és 1990 EGY (meg nem valósult ) ÁLOM VOLT EGY JOBB VILÁGRÓL!!!”
 • 31. valaki13 2008. december 03. 07:22
  „Csabazs!!

  NANA! - azért Walter úr nemcsak vállalkozó, van neki kormánymegbízása is, s feltételezem, hogy vannak még kapcsolatai.”
 • 30. mindigatutit 2008. december 02. 13:46
  „miért is fizetnének mégegyszer?egyszer már ki lett fizetve a Rapo -Bau.Csak ezek olyan cigány cégek,hogy az összes ilyen greinctelennek teljes vagyonelkobzást csináltatnák.Ezek olyan cégek,hogy amikor megynyerik a pályázatot (persze a valós ár töredékéért) már ,akkor nagyon jól tudják,hogy egy kanyit annyit sem fognak fizetni az alvállakozóknak.Tegnap pont erről is szó volt a Juszt műsorában.a faximkámat teljesen taccsra tették ezek a gennyesek.”
 • 29. Csabazs 2008. december 02. 04:14
  „Valaki13(27)
  fcsoproninak igaza van!
  Ma Walter Úr egy ugyanolyan vállalkozó, mit a többi!
  NEM KOMPETENS, hogy bármit tegyen is!
  Szerintem a ki nem fizetett vállalkozók már biztosan megkeresték! Mit tud tenni? SEMMIT!

  HA VALAMIT TENNE, AKKOR AZT VÁGNÁK A FEJÉHEZ, HOGY MIÉRT SZÓL BELE(biztosan saját magát akarja mosni/védeni)!

  A kötvényből fizessék ki a ki nem fizetett vállalkozókat(telik belőle), azok adják át a dokumentumokat és a kiszerelt panelt, oszt megnyílhat a mélygarázs!

  AMÚGY JÓ REGGELT ÉS SZÉP NAPOT MINDEN JÓINDULATÚ FÓRUMOZÓKNAK!”
 • 28. Jay80 2008. november 30. 18:04
  „Szerintem úgyis tudod, hogy melyik oldalon állok, de ha láttad volna már, akkor úgyanúgy kiosztom a fideszes vezetőket ha úgy látom, olyan dolgot tesznek ami rossz, úgyhogy én ennyire vagyok elvakult. De ezt Intel is tudja, hogy mi a helyzet.Köszönöm a jókívánságot barátom. Neked se legyen rosszabb.”
 • 27. valaki13 2008. november 30. 18:01
  „fcsoproni!!

  akár a sarát is moshatná!!!

  KIVEL ÜLJÖN LE???-AZZAL AKI NEM FIZETI KI AZ ALVÁLLALKOZÓKAT!!!

  KINEK SEGÍTSEN??? - A VÁROS LAKÓINAK, HOGY MEGNYITHASSON A MÉLYGARÁZS!!!!”
 • 26. TancsKaszabell 2008. november 30. 17:42
  „Jay 80.-nak !
  Egyszerű !
  -Szerintem gyorsan döntsd el melyik oldalon állsz.Akkor minden letisztul benned.
  -Mindig csak annyit ami szükséges ,hogy a dialógus ne szakadjon meg!
  Amúgy köszönöm kedvesnek látszó kérdésed.
  Kitünően érzem magam,és ezt Neked is kívánom!”
 • 25. fcsoproni 2008. november 30. 17:29
  „Intel és valaki13!
  Olvasom a vitátokat. Kivel űljön le Walter úr? Kinek segítsen? Nincs egy személy kft név szerint megjelölve. Már a garázsnál megfogalmazodott bennem, hogy ez egy sz@rkeverő hírdetés. Most meg olyan érzésem van, hogy a két levél összefügg. Ha Walter Úr bedől neki akkor azt mondják mert a sarát mossa, ha nem akkor lehet tovább ocsárólni. Meggyöződésem, hogy ehhez a két levélhez köze van a jelenlegi város vezetésnek. Bizonyítani nem tudom, de logikusan fel van építve.”
 • 24. Jay80 2008. november 30. 17:11
  „Tancs, ha kötekedni akarsz bátran állok elébe, az utolsó mondatom az elég kétértelmű volt szerintem, bal is, jobb is, de ha ennyit hozol ki magadból, hát szomorú életed lehet.”
 • 23. TancsKaszabell 2008. november 30. 16:56
  „Kérlek !
  Nagy igazságaidat keményen vágd a fejemhez,hogy magamhoz térjek.”
 • 22. valaki13 2008. november 30. 16:52
  „Intel-18!

  MIÉRT HAGYJA KI EZT AZ ESÉLYT, MIÉRT NEM "ÜTI LE A FELADOTT LABDÁT" A VOLT POLGÁRMESTER ÚR?”
 • 21. Jay80 2008. november 30. 16:51
  „CSak csipkelőttem, de ha nem érted a viccet, sajnállak. Az igazságot értem, de úgy vettem észre neked néha fáj!!”
 • 20. TancsKaszabell 2008. november 30. 16:06
  „Bizonyíték?Látom meghökkentél az igazságtól ,Barátom.
  Ország világ előtt egy egész estés tévéműsor szólt erről,nem is oly régen.
  Ennek a közismert gazemberségnek hatalmas sajtóirodalma van.Nézz utána.
  Ott nevén is nevezték azt az ellenzéki pártot,vezetőit is!
  Nem tudod mit beszélsz kedves Jay80.
  Rágalom?,Feljelentés?
  Láthatóan fejlett a "jogérzéked".
  És én jót kacagtam amikor elolvastam!”
 • 19. Jay80 2008. november 30. 15:18
  „Tancs ha van rá bizonyíték, akkor mutasd meg. Ha nem az rágalom, ami feljelentést von maga után.”
 • 18. Intel 2008. november 30. 13:11
  „Akkor most elárulom Nektek, ha őszintén leülnek a Walterral tárgyalni!
  Felvállalják magukat, biztosan fog segíteni megoldani ezt az ügyet!

  Viszont ha megoldja, az befogja bizonyítani, hogy ez a város vezetés egy alkalmatlan, semmit érő emberekből álló irányított báb figurák!
  Ezt is csak, ezekkel lehet megcsinálni!”
 • 17. TancsKaszabell 2008. november 30. 11:51
  „Újraolvasva az írásokat eszembe jutott,hogy mégis csak ismerem a "macskajancsikat"!
  Úgy hívják őket,hogy " Kaja Ibrahim , Joszip Tot.akik hirtelen felindulásukban megvásároltak 11 néhány egyértelműen egy párthoz kötődő Kft.-t.
  Persze ez azóta is folyik tovább a hajléktalanok emberbaráti támogatásával.”
 • 16. valaki13 2008. november 30. 11:20
  „Intel!

  Csak azért várjuk Walter úr segítségét is - mert az ő polgármestersége idején történt meg a szerződéskötés és kezdődött meg a mélygarázs építés.

  Most aztán megmutathatná, hogy mennyire lokálpatrióta!!!!”
 • 15. Intel 2008. november 30. 10:10
  „14.
  Valószinű, hogy kicsi korába se szerette az anyukája, így szeretet hiányos.
  Amúgy felhivnám a figyelmét mindenkinek, hogy a soproni Fidesz képviselők állneveken a mai napig irogatnak be!

  Régen itt volt Rádonyi, Mágel, Abdai, Varga Szabolcs. Most is itt vannak, csak hallgatnak...
  Aki felismerné őket, tegye közzé abba a pillanatba!”
 • 14. fcsoproni 2008. november 30. 08:32
  „fcsopron!
  Árad a gyűllőlet minden megszólalásodból. Remélem nem vagy olyan beosztásban, hogy emberekkel foglalkozol. Azoknak nem szeretnék a helyében lenni akiket Te ítélsz meg. Waltert lehet nem szeretni de hogy tud gyűlőlni ennyire egy keresztény ember? Vagy azzal is hadilábon állsz?
  Nem tisztelettel: fcsoproni”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Online interjú: Hien volt a vendég, Galéria!

Nguyen Thanh Hien, a Megasztár 4. soproni versenyzője volt portálunk vendége. Online interjú itt! Tovább olvasom