Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Nyári táborok: lovaglástól a vetélkedőkig

Az idén nyáron is több napközis tábor várja a soproni általános iskolásokat. A kulturális rendezvényektől a sportfoglalkozásokig számos kínálkozó lehetőség közül választhatnak a szülők.

Lovastábort is választhatnak
Tíz hét alatt százhúszan

A nyári vakáció hasznos eltöltését, a szünetben működő napközi otthonok szervezését több intézmény és alapítvány is támogatja Sopronban. A Gárdonyi Géza Általános Iskola második éve rendezi meg az alsó évfolyamos tanulók nyári napközi otthonát. Mint azt Varga Alfréd igazgatótól megtudtuk, az idén június 24-től augusztus 30-ig fogadják a város összes iskolájából a jelentkezőket. A tíz hét alatt összesen 120 gyermek részére biztosítják az ellátást. Ebből nyolc hetet a Gárdonyi Géza Általános Iskolában töltenek el a tanulók, két hétre pedig a Brennbergi Ifjúsági Táborba költöznek. A cél, hogy a gyerekek vidáman, önfeledten töltsék el a kikapcsolódás időszakát. Ezért főként a sportolásról, a rendszeres testmozgásról gondoskodnak a szervezők. Ugyanakkor városismereti vetélkedőkön, mozi- és múzeumlátogatáson is részt vesznek. Az ellátásért a szülők napközis díjat fizetnek, aminek többletköltségeit a Sopron Váro s Ifjúsági Alapítvány támogatja.

Először számítástechnika

A Családsegítő Intézet Gyermekjóléti Szolgálata az idén is szervez nyári napközis tábort az általános iskolás korú gyermekek részére. Roth Gyuláné szolgálatvezető elmondta, hogy a tábor június 24-től 3 héten át működik, heti csoportokkal. A programban kirándulás, uszodalátogatás, játékos sportvetélkedő szerepel. A foglalkozásokat a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai vezetik. A részvételi díj 4500 forint hetente, ami az étkezés és a belépők, programok költségeit is tartalmazza.
Igazi nyári sporttábort szervez az Aquarázs Rekreációs Sportegyesület. Június 24-től augusztus 2-ig 170 – 180 gyerek testedzéséről gondoskodnak. Simon István elnökhelyettes szerint a tábor programjában úszás, kosárlabda, labdarúgás, aerobik, néptánc, lovaglás és tenisz is szerepel. Az idén először délutáni kiegészítő foglalkozásként az egyik ismert soproni számítástechnikai cég a nebulók oktatását is vállalta. A különféle sportágak foglalkozásait eltérő helyszíneken bonyolítják le. Az első négy hétben csak a testmozgásra nyílik lehetőség, míg az utolsó két hétben délutánonként a gyerekek számítógépes tudásukat is gyarapíthatják. A táborozás díja egy hétre 4500 forint a kosárlabdát választóknak, a teniszt kedvelőknek 6900 forintot kell fizetniük, míg a lovaglásért 11 ezer forintot számítanak fel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az én városom

Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulója tiszteletére a Soproni Képzőművészeti… Tovább olvasom