Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Nyaraláskor is gondoljunk a biztonságra

Míg egy soproni család nyaralt, hívatlan látogatóik akadtak: a betörők 273 ezer forint készpénzt és egy mobiltelefont vittek magukkal. A rendőrség szerint üdüléskor se hagyjuk felügyelet nélkül házunkat, lakásunkat.
Egy hétre ment vakációzni egy soproni család, ám hazatéréskor kellemetlen meglepetésben volt részük: betörtek a házukba. A feltételezések szerint a tettesek az egyik nyitva hagyott szellőzőablakon keresztül juthattak be a lakásba. A Soproni Rendőrkapitányságon eljárás indult az ügyben.
– A tettesek szerencsére nem fordították föl a lakást, nem is törtek-zúztak, megelégedtek azzal a 273 ezer forinttal, no meg egy mobillal, amit találtak – fogalmazott dr. Reinhoffer Csaba alezredes, bűnügyi osztályvezető.

– Most, a nyaralások idején felhívjuk a figyelmet arra, az érintettek előzőleg soha ne verjék nagydobra, mikor és milyen időtartamra mennek el nyaralni. Induláskor győződjenek meg arról, bezárták-e lakásuk valamennyi ajtaját és ablakát, ugyanis a betörők kapva kapnak az alkalmon, ha nyitott nyílászárót látnak, mozgást viszont nem tapasztalnak. Arra is ügyeljenek, hogy postaládájukat rendszeresen ürítse ki egy rokon vagy egy barát: a prospektusokkal, újságokkal teli postaláda egyértelműen utal arra, a lakásban huzamosabb ideje nem tartózkodik senki. Ne hagyjanak elöl értéket, készpénzt, ékszereket, könnyen elvihető, értékes tárgyakat, bízzák azokat nyaralásuk idején közeli rokonokra, barátokra, akiket arra is meg lehet kérni, vessenek napközben egy-egy pillantást a lakásra. Mindezzel vakációnkat is gondtalanabbá tehetjük – zárta dr. Reinhoffer Csaba alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gránátok lapultak a földben

Szombaton 36, vasárnap újabb 9 második világháborús lövedék került elő a földből, alig tíz-tizenöt méterre az osztrák határtól, a Fertőszentmiklós és Pomogy közötti vasútvonalon zajló pályafelújítási munkálatok során. A lövedékek közül egy sem sült el, de a robbantási felügyelő vizsgálatáig, várhatóan a hét közepéig, leállították a Hanság-csatorna hídjának cseréjét, illetve a földmunkákat. Tovább olvasom