Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Nyár végétől felújítás a Barlangszínházban

Ha minden a tervek szerint halad, akkor még idén ősszel elkezdődhet a fertőrákosi kőfejtő és Barlangszínház felújítása.

Az 1,5 milliárd forintos beruházás megvalósítására az indulástól számítva huszonnégy hónap áll rendelkezésre.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány nevesítette a fertőrákosi kőfejtő és Barlangszínház felújítási pályázatát. Ennek értelmében megnyílt a lehetőség az 1,3 milliárd forintos támogatás lehívásához. Ám ahhoz, hogy elkezdődhessen a 1,5 milliárd összköltségvetésű kivitelezés, az önkormányzatnak be kell nyújtania az útvonaltervet (ütemterv) és részletesen ki kell dolgozni a projektjavaslat dokumentációját. Utóbbi feladatok elvégzésére hat hónap áll a város rendelkezésére. A benyújtott dokumentumok alapján dönt majd a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a projekt jóváhagyásáról és pozitív elbírálás esetén ezt követően kezdődhet meg a kivitelezés.

A tervek szerint a Barlangszínházban elkészül az ide érkező látogatók fogadását biztosító színvonalas látogatóközpont, parkoló és étterem-kávézó. A fejlesztés új eleme a felszínen és a barlangbelsőben kialakítandó témapark. Itt interaktív módon mutatják be a tájegység és a kőfejtő történetét.

A színházi évadot is kitolják, májustól szeptemberig lehet előadásokat tartani. A színpadi technika és a nézőtér teljes mértékben megújul és korszerűsítik az öltözőket is. Fűthetőek lesznek a székek, továbbá a mostani hideg huzat sem éri majd a nézőközönséget a teljesen megújuló közönségforgalmi terek mellett.

Olvasóink írták

  • 1. Kata7 2010. január 15. 16:13
    „Nagyon jó hír. Nem egy előadáson voltam már a barlangszínházban és bizony van mit javítani. A legjobban annak örülnék, ha az ülések fűtését meg tudnák oldani. Minden előadás tetszett, de a hideg nem. Még nyáron is pokróccal megyek, pedig nem vagyok fázós típus.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenévesek a galambászok

Nagycenk - A hétvégén rendezendő kétnapos kiállítással és bírálattal egybekötve ünnepli… Tovább olvasom