Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Nyár közepén Ferenczi-tábor

Sarród - A hónap végéig lehet még jelentkezni a július 22-től augusztus 2-ig tartó Ferenczi nemzetközi alkotótáborba. Idén a fő téma az ikon- és pasztellfestészet lesz.

Immáron tizennyolcadik alkalommal nyitja meg kapuit július 22-én a sarródi Ferenczi nemzetközi alkotótábor. A művésztelep munkáját az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Fejér Zoltán művész-tanár vezeti. A tábor ugyanakkor nem csupán a festészetről szól, nyitnak más művészeti ágak felé is. A központi téma ezúttal az ikon- és pasztellfestészet lesz.

– Számos alkotónk rendszeresen visszajár hozzánk, de mindig vannak új jelentkezők – mondta el a Kisalföldnek Rujaveczné Ferenczi Katalin főszervező. – Kollégámmal, Hettlinger Júliával rengeteg foglalkozást állítottunk össze. Valljuk, hogy akkor igazán hasznos egy foglalkozás, ha az tevékenyen telik el. Részt veszünk és alkotunk az agyagosszergényi falunapon, de tartunk Csapody Vera-emléknapot is. Itt botanikus segítségével növénymeghatározást, valamint virágfestészetet tartunk.

Célunk, hogy az alkotók élményekkel gazdagodjanak és töltődjenek fel.

Az elkészült művekből válogatott kiállítást a tábor zárásának napján a sarródi Ferenczi művelődési házban állítjuk majd ki.

Mint megtudtuk, a táborra a hónap végig lehet jelentkezni. Bővebb információ és jelentkezési lap a www.ferenczitabor.hu című internetes oldalon található.

A tavalyi táborhoz hasonlóan a művésztelepen a festészet mellett más művészeti ágak felé is nyitnak. Fotó: Kisalföld-archívum
A tavalyi táborhoz hasonlóan a művésztelepen a festészet mellett más művészeti ágak felé is nyitnak. Fotó: Kisalföld-archívum

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserbenhagyás miatt nyomoznak

84-es számú főút - Ismeretlen személy az általa vezetett személygépkocsival Sopronkövesdről Lövő… Tovább olvasom