Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Növekvő díjak, több büntetés

Sopronban több mint kétszázzal nő a fizetőparkolók száma januártól. A zónahatárok jövő szeptemberi módosítása miatt egyes területeken drágul majd a parkolás.
Az új tervek megosztják a soproniak és a turisták véleményét, főként a Deák tér és környékének fizetőparkolóvá alakításával kapcsolatban. Az évente több alkalommal is Sopronba látogató Thúróczy László egyáltalán nem örült a hírnek, mint mondja, ezután még távolabb kell hagynia a belvárostól autóját, ha nem akar ezer forintos parkolódíjakat fizetni.

Rossz döntésnek tartja a fizetőparkolás kiterjesztését a nyugdíjas Bendly Jánosné. – Ez „pont lenne az i-re". Sok kiskeresetű ember él itt, már ezért sem tartom helyes eljárásnak – vallja a Deák téri hölgy.
– A lakosság érdekeit is néztük, amikor szorgalmaztuk a parkolóövezet kiterjesztését – hangsúlyozta Kelemen Imre, a Városüzemeltetési Kft. igazgatója. – A város „állóforgalmát" szeretnénk megosztani ezáltal, mert egyre többször érkezett hozzánk olyan panasz, hogy turistaszezonban és „főidőben" a sok autó miatt épp a helyi lakók nem tudtak leparkolni.
A fizető parkolási területek kibővítését két ütemben hajtják végre. Január elsejétől kerül sor a Deák tér és környéke, illetve a Mátyás király utca és az Erzsébet utca bevonására.

Ez több mint kétszáz férőhellyel növeli meg a parkolók számát. 2005. szeptember elsejétől pedig a Pócsi utcát, a Hátulsó utcát és a Major közt is fizetőparkolási területté nyilvánítják.
Jövőre a zónamódosítás miatt egyes területeken növekednek az árak is. Január elsejétől a Petőfi Színház előtt és mellett, a Major közben és a Liszt Ferenc utcában az eddigi 140 Ft helyett 200 Ft-ért lehet parkolni óránként. Míg az Erzsébet, a Mátyás király, a Kis János és a Lenkey utcában óránként 70 Ft-ról 140 Ft-ra emelkedik majd a parkolási díj.
Az önkormányzat a fenti intézkedésektől körülbelül tíz százalékos bevételnövekedére számít. Végezetül Kelemen Imre hozzátette: érdemes lesz becsületesen befizetni a parkolási díjat, mert a büntetés összege is növekszik januártól. A normál pótdíj 1750 Ft, az emelt viszont 3500 Ft lesz.

Kedvezmény a soproniaknak

Állandó lakhellyel rendelkező soproniak kedvezményes lakossági bérlettel parkolhatnak a lakhelyükhöz legközelebb eső parkolóban. Az egész évre szóló bérlet ára 1900 Ft, melyet januártól már csakis a súlyadó befizetésének igazolásával válthatnak ki a jogosultak, a Városüzemeltetési Kft. irodájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehezen megközelíthető az üzlet

Nehezen megközelíthető az idős vásárlók számára a Halász utca és Végfordulat utca kereszteződésében… Tovább olvasom