Kisalföld logö

2018. 09. 25. kedd - Eufrozina, Kende 8°C | 14°C Még több cikk.

Növekszik Nagylózs lélekszáma

Nagylózs - Más kistelepülésekkel ellentétben Nagylózson egyre növekszik a népesség. Két éve még 888-an éltek a faluban, ma már 940 a lakosságszám, és további növekedésben reménykednek.

Nemrégiben lakóparkot avattak, a területre többek között soproni családok és távolabbról érkezők, alföldi fiatalok is építettek házakat.

Marton Ferenc polgármestertől megtudtuk, most újabb telkeket kínálnak eladásra. Hirdetésükben is szerepel, hogy főként ifjú párokat várnak, hiszen nem titkolt vágyuk a település fiatalítása. Céljuk, hogy ne néptelenedjen el Nagylózs, megmaradjon az óvoda, és egyre több gyermeket írassanak be az iskolába is.

– Az első telkeket három éve jelöltük ki, és az építkezések végén, nemrégiben máris félszáz új lakója lett községünknek – újságolta örömmel a faluvezető. – Bízunk abban, hogy az újabb területekre is lesz jelentkező. Nem anyagi haszonszerzés a célunk, kedvező feltételeket kínálunk. Szeretnénk megtartani lakóinkat, várunk családokat, akik szívesen élnének itt, mert örülnénk, ha egyre több apróság látná meg a napvilágot Nagylózson.

Az iskolában 27 alsó tagozatos gyerek tanul – a felsősök Lövőre járnak, hiszen tagiskolaként működik az iskola. Az oviban 32 kicsit gondoznak és lassan óvodáskorba cseperednek azok a babák is, akik már az új lakásokba születtek.

– A mintegy 130 méter hosszúságú Vörösmarty út újulhat meg hamarosan, pályázati úton nyertünk pénzt a beruházásra – számolt be a további fejlesztésekről a polgármester. – Hamarosan a kivitelezőt is ki tudjuk választani, és a tervek szerint október 30-ig be is fejeződnek a munkálatok. Éppen ez az az utca, amelyet szélsőséges időjárás esetén árvízveszély is fenyeget, a károkat elkerülendő víztározót is szeretnénk építtetni a jövőben. Október 9-ig benyújtjuk a pályázatot, szeretnénk forrásokat nyerni a 40–50 millió forintos létesítmény megvalósulásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év végén megindulhat az autós közlekedés Zsira és Locsmánd között

Az év végén megindulhat az autóforgalom Zsira és az osztrák-magyar határ másik oldalán fekvő… Tovább olvasom