Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Norvég milliárdok Fertődre

A fertődi Esterházy-kastély az első helyet szerezte meg az úgynevezett „Norvég Alap” pályázat előminősítésén.
Esterházy-kastély
A Norvég Alap-projekt döntőbizottsága első helyen értékelte a fertődi Esterházy-kastély pályázatát. Az igényelt két és fél milliárd forintot így már biztosnak érzik a fertődiek.

A részletek kidolgozása azonban még várat magára, miként az is, hogy milyen feltételek mellett és milyen ütemben hívhatják majd le az összeget. Az mindenesetre készpénznek vehető, hogy a pályázat felgyorsítja a műemlék felújítását, és jó esetben már idén ősszel megérkezik az első részlet.

– Terveink között szerepel a kastély külső homlokzatának rendbetétele, valamint a belső műemléki helyiségek renoválása – mondta el érdeklődésünkre Dobó Ágota, a Műemlékek Állami Gondnokságának igazgatóhelyettese.

– A díszudvar is elkészül, valamint a kiskastély, a bábszínház és a narancsházra is jut majd a pénzből – tudtuk meg Dobó Ágotától. – A négyszáz hektáros történelmi kert rehabilitációjára is sor kerül az elkövetkezendő években. Évek óta várat magára a kastéllyal szembeni parkolóban található vizesblokk rendbetétele. Az elképzelések szerint ez sem marad ki a sorból.

Az igazgatóhelyettes hozzátette még, a fizikai munkálatokon kívül jelentős összegeket fordítanak a szellemi programok felfrissítésére, többek közt hangversenyek, kulturális rendezvények megtartására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyatámadástól félnek

Kilencéves staffordshire mart meg öt hónapos kölyökkutyát Kópházán a nyílt utcán. A szülők félnek, a vérengző négylábú bármikor gyermekeikre támadhat. A staffordshire gazdái állítják, kutyájuk embert még soha nem bántott. Rettegnek Kópháza új lakónegyedének lakói attól az ebtől, amelyet harci kutyának tartanak vérengző tulajdonságai miatt. Tovább olvasom