Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Nőnapon kezdődik a Soproni Tavaszi Napok

Március 8-án kezdődnek a Soproni Tavaszi Napok programjai, és tartanak egy hónapon át.

A közel egy hónapon át tartó kulturális fesztivál egyik kiemelt eseménye a Kossuth-díjas zeneszerző és karmester, Vásáry Tamás estje lesz március 16-án – közölte a rendezvényeket szervező intézmény, a Pro Kultúra Sopron az MTI-vel.

Könnyű- és komolyzenei, képző- és iparművészeti, továbbá színházi és gasztronómiai programok színesítik a 32. tavaszi napok kínálatát Sopronban. A fesztivált nőnapi program nyitja. Március 13-án este a Quimby Teátrumot láthatja a soproni közönség. A zenekar közismert számait kiegészítik majd olyan dalok is, amelyek a koncerteken általában nem hangzanak el.

A könnyűzenei programok között szerepel Lajkó Félix hegedűvirtuóz és Ifj. Balázs János zongoraművész közös március 29-i koncertje is. A nemzeti ünnepen, március 15-én nyílik meg a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének soproni képző- és iparművészeinek a tárlata.

Az időszakos kiállításon például Gáspárdy Tibor, Giczy János, Kovács-Gombos Gábor, Soltra E. Tamás, Sulyok Gabriella művei kapnak helyet. A komolyzene kedvelőit március 16-án a Kossuth-díjas zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás előadása várja Dobi-Kiss Veronika énekművész közreműködésével.

A könnyűzenei programok között szerepel Lajkó Félix hegedűvirtuóz és Ifj. Balázs János zongoraművész közös koncertje
A könnyűzenei programok között szerepel Lajkó Félix hegedűvirtuóz és Ifj. Balázs János zongoraművész közös koncertje. Fotó: prokultura.hu


Az esten Liszt és Schumann művei mellett zenetörténeti ismertetők hangzanak el. Március 30-án pedig a Győri Filharmonikus Zenekar koncertezik a soproni művelődési központban, az esten a világhírű japán karmester, Kobajasi Ken-Icsiro vezényel.

A gasztronómia jegyében ötödik alkalommal rendezik meg a Soproni Ízutazást. A kétnapos rendezvényen kiállítások, előadások, kóstolók is lesznek, emellett március 22-én, a tavaszi napok újdonságaként megnyitja kapuit az Első Soproni Borszalon. Március 27-én, a színházi világnap alkalmából Sopronban a kolozsvári Váróterem projekt lép színpadra a diákélet mindennapjairól szóló darabbal.

Április 5-én nemzetközi gyermekkönyvnapot tartanak, amelynek keretében a könyvvásár mellett például mesekönyv-illusztrátorok munkáiból nyílik kiállítás, illetve fellép az Alma együttes is. Sopron 1983-ban, első vidéki városként csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozatához –- tájékoztatott a Pro Kultúra Sopron.

Nyitókép: prokultura.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban kezdődött a POSZT válogatás

Balogh Tibor színikritikus, dramaturg és Perényi Balázs drámatanár a soproni színházban kezdte meg a… Tovább olvasom