Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Női csonkítást végeznek egy soproni szépségklinikán?

A női nemi szervek tiltott csonkítását is végzik "intim műtét" címén egy soproni szépségklinikán - állította egy osztrák politikusnő. A klinika cáfol.

Az intézményben intim műtét elnevezés alatt szeméremajak-kisebbítés mellett "körülmetélésre" is van lehetőség - írta Petra Bayr, a Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) fejlesztéspolitikai szóvivője, a női csonkítás ellen küzdő osztrák platform alapítója.

A közlemény szerint a "Profil" című osztrák hetilap egyik újságírója (Elfrida Hammerl) cikkében arról írt, hogy a körülmetélés alatt a külső női nemi szervek (például a csikló) egyes afrikai és ázsiai népeknél szokásos csonkítását értik.

Bayr a héten hivatalos tiltakozó levelet juttatott el az ügyben a bécsi magyar nagykövetséghez.

Németh Krisztina bécsi magyar főkonzul tájékoztatás szerint a szocialista politikus levelét megkapták, és az abban megjelölt klinikát felkeresték. Elmondta: az érintett klinika megkeresésükre cáfolta a csonkításról szóló állítást.

Az osztrák politikusnő közleményében arra kérte a magyar hatóságokat, hogy hozzanak olyan törvényeket, hogy az osztrák határtól pár kilométerre se legyen törvényes az, ami Ausztriában illegális.

Közben egy soproni szépségklinika honlapján mi is megtaláltuk az inkriminált részletet: "Intimoperationen (z.B.: Schamlippenverkleinerung)" Ez alapján az sem kizárt, hogy egy szerencsétlenül megválasztott kiemelés keltette fel a Profil újságírójának figyelmét, ami aztán a politikai galibát okozta.

Közben
 Közben egy soproni szépségklinika honlapján mi is megtaláltuk az inkriminált részletet: "Intimoperationen (z.B.: Schamlippenverkleinerung)".


A kisalfold.hu megkereste azt a szépségklinikát, amelyre igazak az osztrák cikkben leírtak. Vadon László, az egyik tulajdonos érdeklődésünkre elmondta, ilyen jellegű beavatkozást náluk nem végeztek, illetve erre igény sem volt.

- A külföldi sajtóban rendszeresen jelennek meg olyan hírek Magyarországról, amelyről később kiderül, hogy kacsa - nyomatékosította szavait Vadon László. - Ez a történet is ilyen. Egy félre fordítás, vagy rosszul értelmezett szolgáltatás megnevezés miatt gondolhatott rosszat az osztrák újságíró. Ám nem kizárt, hogy a konkurencia állhat a háttérben.

A szóban lévő operáció egyébként hazánkban nem tiltott, a tizennyolc év feletti nők kérhetik ezt. A műtét viszont azzal jár, hogy utána a nők már nem élvezik a nemi életet.

Olvasóink írták

105 hozzászólás
 • 105. Sopron-Berlin 2010. február 13. 12:34
  „elnézést a hibákért, de sietve irtam.”
 • 104. Sopron-Berlin 2010. február 13. 12:24
  „Hargitaigóbé,

  suzabad kijavitanom???? a mallorcai iszonyatos csehónak *ballermann 6* a neve.
  hogy németországban isz vizzel föznek, nekem ismert tény.
  érdekes módon a német turistákkal sokkal kevesebb baj van külföldön, mit a keményen italozó nagolokaal, vagy az oroszokkal.

  törökországban már vannak szállodák, amikre ki van irva:
  nincs orosz vendég!

  én nem miösitem a fiamat bunkónak , és nem akarok a világon senkinek imponálni.
  teljesen szükségtelen.
  nem tudom hol istenitettem *deutschlandékat*, ez tény hohy én itt élek közel 40 éve.
  hogy az ön szójáráaval éljek, ahhoz hogy *bunkókat* lássak és haljak, nemm kell se mallorcara, sem ausztriába mennem.
  van abból elég úgy berlinben, mit szép magyar hazámban.

  elég csak itt a hozzászólásokat olvasni, és lehet szégyenkezni eleget.”
 • 103. Hargitaigóbé 2010. február 12. 21:16
  „Quaestor féle csemetéktöl is ments meg minket Urunk !”
 • 102. Hargitaigóbé 2010. február 12. 21:12
  „Es még egy dolog Sopron - Berlin ! Hát ha a Mallorcan nyaraló németek viselkedése után itélnénk meg a németek viselkedését akkor Gute Nacht Deutschland ! Egy filma Ballamann 6 sokat elárul , vagy ha nem hiszi el akkor gyözödjön meg személyesen .
  sajnos csk azért hogy másnak imponáljon (pl 98-as hozzászólónak ) fiát bunkónak minösiteti !
  Nem kell Deutschlandékat sem isteniteni mert ök is csak vizzel föznek , és Himnuszukat az Osztrákoktol lopták (mármint a dallamot ) és még ráadásul kávét sem tudnak fözni !
  Moderátor úr ! Eisze csk nem moderál ki !?”
 • 101. Hargitaigóbé 2010. február 12. 17:57
  „Nezzné csak meg kent a soproni "kemény " csávok viselkedését , igérem hogy szónélkül maradna !”
 • 100. Hargitaigóbé 2010. február 12. 17:52
  „Hallja-e kent Sopron -Berlini !
  Tényleg hogy pofátlanság volt amit mondott ahölgyemény de azért egy ember után nem szabad az egészet elitélni . Ha én is egyes Mo.-i emberke erdélyi meg külföldi viselkedese után vonnám le a következtetésem a többiröl hát akkor ! Hüha ! Vajon ezért es kimoderálnak ?”
 • 99. Sopron-Berlin 2010. február 12. 15:33
  „amit ön ir qauestor, alá tudom támasztani.
  közel 40 éve élek külföldön (németországban), jártam a világot, de olyan kellemetlen találkozásaim mint a burgendlandiakkal ritkán volt.

  fiammal és barátjaval voltam otthon Sopronban.
  a két kisfiu (9 évesek voltak) érdeklödéssel nézegetett az akkori ABCben.
  találtak valami túrót a danone cégtöl, és betették a kosárba.
  én még valamit kerestem, és következö történt:
  egy burgenlandi házaspár vásárolt.
  mikor látták hogy ez a túró elfogyott, a "hölgy" belenyúlt a letett kosaramba,kivette és közölte szó szerint leforditva a férjével:
  ezeknek a hülye cigányoknak nem kell ilyet zabálni.

  nem ismétlem meg, mit mondtam a nönek, nem volt ladylike.

  de mostanában is többször kellemetlen élményeim voltak burgenlandban.
  amit az az osztrák politikusnö mond, az tömény butaság.”
 • 98. quaestor 2010. február 11. 06:53
  „Hát kultúra....na igen. Mindenhol más és más. Egyébként tényleg a magyar honból anno "kivándorolt" magyar ember utódai -akik már persze eleve osztrák állampolgárok születésüktől kezdve- a legbunkóbbak. Kivétel természetesen azért itt is van. DE. Ez az általános tapasztalat, ezzel nemcsak én vagyok egyedül, és tapasztalatból mondom, hogy a Burgenlandiaknak elkélne némi illemtan. Én itt dolgozom Magyarországon, itt fizetek adót (vastagon), de semmi probléma nem volt sem az olaszokkal pl., vagy a franciákkal, a németekkel, stb. De az osztrákok....! Ments meg uram tőlük! Kár, hogy nem válogathatom meg a vendégeket, mert egyből hőzöngenének, hogy diszkriminációóóó!!!!
  Ugyanúgy elemelnek bármit, ami megtetszik nekik és persze ha olyan a habitusuk. Lett légyen az sótartó, WC kefe, stb. Ha akkora egojuk van, miért teszik mindezt??? Szimpla kiszúrásból, vagy? Ennek okát még nem sikerült megfejteni. Vagy mi is írjuk ki nagybetűkkel azt a bizonyos felszólító mondatot, mint ők???”
 • 97. Sopron-Berlin 2010. február 10. 20:00
  „Visszatérve a témához:

  máshol ist irtam, hogy az osztrák politikusnö olvasson ha lehet, orvosi szakirodalmat.
  amerikában és más nyugati országokban egy kozmetikai mütét a nemi szerven ugyanolyan osztályba tartozik mint például egy orrkorrektura.

  itt mindjárt vizet kavarni, és butaságokat állitani teljesen felesleges.
  valoszinüleg az osztrák politikusnö a parlament utolso sorában ül, és igy akar feltünést kelteni.
  tessék ausztriában rendellenességeket keresni, bistos hogy talál eleget, és ne mutogasson magyarországra.

  talán vesz a tisztelt osztrák hölgy annyi fáradságot magának, hogy elolvassa pl. a wikipédiaban, mi egy nöi, nemi szerv metélés.

  remélem, hogy a magyar rendörségnek és a politikusoknak van annyi eszük, hogy a hölgyet elküldik valahova.”
 • 96. Kukac40 2010. február 10. 18:28
  „GMC én segítek neked meg mondom az okát. A magyaroknak is egy életükvan. Nem mi magyarok követtünk el hülyeségeket, hanem vezetőink. Mitől különb egy osztrák? Több pénzt visz haza. Ugyan úgy csal, lop, hazudik, mint bármelyik ember a világon, akinek lehetősége van rá. Tankolás miatt aggódsz? Az elmút évtizedekben, hány magyar tankolt ott kin? Kettős állampolgársággal kérdezősködsz? Úgy a legkönyebb, ha nem tetszik itt megyek oda. Ha szereted őket költözz oda, élj ott. Nem nekünk kellenek az osztrákok.”
 • 95. mindigatutit 2010. február 10. 16:35
  „lemaradt
  a tiszai ciánfertőzéssel is mi lett?semmi ilyenek vagyunk.minket mindenki ott rúg ahol tud.mi meg csak tűrünk”
 • 94. mindigatutit 2010. február 10. 16:32
  „az a szemétégető kb annyira tiszta,mint a bőrgyárak.azokkal sem tudtunk mit kezedeni”
 • 93. GMC 2010. február 10. 13:41
  „Civilizált modon is lehet irogatni dokitomi ! Tennéd 1 %-át annak amit tettem és teszek a magyarságért (nem bölcsködi akkarok ) akkor nem itt lenne a nép ! Máskülömben elárulom neked , hogy Magyarországon is élek . A szabad kömüvesekkel meg ne foglalkozzál mert ez neked lehetséges hogy tul nehéz , meg amit erröl az Echo tv-ben beszélnek humbukk . Máskülömben egy forum mindenki számára nyitott , amin többen kifelyezhetik véleményüket egyes témákról függetlenül attol, hogy hol lakik az illetö a CIVILIZALT mód a fontos !”
 • 92. dokitomi 2010. február 10. 12:29
  „@GMC.
  Akkor költözz egy szemétégető közvetlen szomszédságába, szívd a füstöt és viseld el a kukásautók forgalmát/zaját!
  Ha nem tetszik az, amit egy magyarországi újságcikkhez kommentelők írnak ...<moderálva....>! A magyarság nem lenne széthúzó, ha nem mindig a külföldre szakadt próbálná meg irányítani az országot ......
  A legjobb vitorlások mindig a parton vannak!”
 • 91. anonim81 2010. február 09. 19:10
  „Hát ezen kéne változtatni!”
 • 90. ungi 2010. február 09. 18:59
  „GMC ! Teljes mertekben egytertek veled abban, amit a 89. hozzaszolasnal irtal.”
 • 89. GMC 2010. február 09. 18:46
  „anonim81 , elárulom neked hogy 2 állampolgárságom van , sajnos annak idején az országban uralkodó hatalom miatt menekülnöm kellett ! Volt és van szerencsém rengeteget utazni ebben a világban és amit megtapasztaltam az az , hogy mi magyarok vagyunk a legszéthúzobb és irigy nemzet ! Probáltam magyarázatot találni rá de sajnos még nem sikerült !”
 • 88. anonim81 2010. február 09. 18:34
  „GMC
  Ezekkel a dolgokkal mindenki tisztában van ,de én nem erre utaltam...
  Én az összetartásra próbáltam felhívni a figyelmed,mert ebben az országban mind a közember, mind a politikusok egymást szidják!Míg máshol összetartás van!
  Egy a közös bennünk, hogy ők is minket,és mi is magunkat "egymást" kritizáljuk,szidjuk,alázzuk és még sorolhatnám...
  Egy kérdés,mért tudunk mindekihez megértők lenni,csak egymáshoz nem???”
 • 87. GMC 2010. február 09. 18:17
  „anonim81 , tudod , sajnos az a nö is egy mai politikus mint a többi ! Igazi politikus a mai világban sajnos nincsen , ezek amik vannak mind az egész tehetségtelen szinészek ! Ez is csak azt ugatta amit mások neki diktáltak ! Valójában az egész mögött érdek bujkál ! A médiának pedig story ! A pénz az úr ! Enyi!”
 • 86. anonim81 2010. február 09. 18:07
  „83.
  :))))”
105 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védegylet: Ne legyen magánkórház a Muckon!

A Védegylet ellenzi, hogy egy súlyos adóssággal küszködő vállalkozó magánkórházat építsen a… Tovább olvasom